Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Wat is er te doen op Klein Curacao

Wat is er te doen op Klein Curacao?

Klein Curacao is een echt onbewoond eiland. Er is geen elektriciteit, internet en telefoon ontvangst. Ook zijn er geen winkels, bars of restaurants. Voor velen is dit ook de voornaamste reden om Klein Curacao te bezoeken, de ervaring om een keer op een onbewoond eiland geweest te zijn. Maar afgezien hiervan heeft Klein Curacao nog veel meer te bieden. Er wordt dan ook vaak gezegd dat een Klein Curacao trip de perfecte combinatie van avontuur, ontspanning, cultuur en verwennerij is.

 

Avontuur

Het is ongeveer een uur varen van Curacao naar Klein Curacao. Wanneer u ervoor kiest om met een catamaran te gaan zal dit zeker een extra dimensie aan de dag geven. Een catamaran is wat gevoeliger voor de golven wat de rit naar Klein Curacao absoluut avontuurlijk zal maken. Naar Klein Curacao toe varen we tegen de stroming in, dit zal met behulp van de motoren gaan en op de terugweg met de stroming mee zodat wanneer er voldoende wind staat de zeilen gehesen kunnen worden en we zeilend terug naar Curacao varen. Onderweg is de kans altijd erg groot dat we een groep wilde dolfijnen tegen zullen komen.

Klein Curacao is ook een waar snorkel paradijs. De zee is hier wellicht nog helderder dan rondom Curacao. Er zijn altijd wel grote zeeschildpadden die zich ophouden vlak voor de kust van Klein Curacao. U kunt daarom snorkelend heel dichtbij komen en ze zelfs voeren. Afgezien daarvan is er een enorm scala aan tropische vissen en koralen te bewonderen. Met een beetje geluk is het zelfs mogelijk ok van heel dichtbij wilde dolfijnen te spotten.

 

Ontspanning

Even een dagje helemaal weg van alle drukte, hotels en toeristen. Heerlijk genieten van het langste en mooiste strand van Curacao en versteld staan van de adembenemende uitzichten. Er zijn twee trips die op Klein Curacao zelfs een privé strandhuis hebben met ligstoelen, parasols, zoetwater douches en toiletten. Een ultiem dagje ontspannen.

Fotografie

Voor fotografie-enthousiastelingen is Klein Curaçao een waar paradijs. De ongerepte stranden, kristalheldere wateren en kleurrijke flora en fauna bieden eindeloze mogelijkheden om adembenemende foto’s te maken. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon je vakantieherinneringen wilt vastleggen, Klein Curaçao zal je inspireren met zijn natuurlijke schoonheid.

Voor fotografen biedt Klein Curaçao een breed scala aan mogelijkheden om adembenemende beelden vast te leggen. De stranden van fijn wit zand en het kristalheldere water vormen het perfecte canvas voor artistieke foto’s. Het contrast tussen het heldere blauw van de zee en het witte zand zorgt voor levendige en kleurrijke foto’s die de essentie van het eiland vastleggen.

Bovendien is Klein Curaçao een broedplaats voor vele soorten zeevogels, zoals fregatvogels en sterns. Het vastleggen van deze majestueuze vogels in hun natuurlijke omgeving biedt fotografen de kans om unieke wildlife foto’s te maken. Vergeet niet om een telelens mee te nemen om deze prachtige dieren van dichtbij te kunnen fotograferen zonder ze te verstoren.

Hoewel Klein Curaçao een paradijs is voor fotografie, zijn er ook enkele uitdagingen waar je rekening mee moet houden. De felheid van de zon kan bijvoorbeeld leiden tot overbelichte foto’s en harde schaduwen. Het gebruik van een polarisatiefilter kan helpen om de glans van het water te verminderen en de kleuren te verbeteren. Daarnaast is de kans op zand en zout water een reëel gevaar voor je camera-apparatuur. Zorg dus voor beschermende maatregelen zoals waterdichte behuizingen en lensdoekjes.

Een Eiland van Herinneringen

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon een liefhebber van fotografie, Klein Curaçao is zonder twijfel een bestemming die je fotografische zintuigen zal prikkelen. Met zijn betoverende landschappen, wilde dieren en historische bezienswaardigheden biedt het eiland talloze mogelijkheden om prachtige beelden vast te leggen. Dus vergeet je camera niet wanneer je dit stukje paradijs op aarde bezoekt, want de herinneringen die je vastlegt zullen net zo tijdloos zijn als de schoonheid van Klein Curaçao zelf.

 

Cultuur

De vuurtoren

Ook als het om cultuur gaat kunt u uw hart ophalen op Klein Curacao. Midden op het eiland staat de prachtige en iconische vuurtoren de Prins Hendrik. Een uniek gebouw wat tevens prachtige foto’s zal opleveren. Deze imposante vuurtoren, genoemd naar Prins Hendrik der Nederlanden, is niet alleen een maritiem oriëntatiepunt, maar ook een symbool van doorzettingsvermogen en technische vooruitgang. Het staat als een monument van het verleden en verlicht nog steeds de weg voor schepen die de wateren van de Caribische Zee doorkruisen.

Het scheepswrak

Het verhaal van het scheepswrak begint in 2001, toen het Nederlandse koopvaardijschip Maria Bianca Guidesman, vernoemd naar de kapitein en zijn vrouw, tijdens een zware storm voor de kust van Klein Curaçao in moeilijkheden raakte. Het schip, dat oorspronkelijk was gebouwd in 1970, had een lange geschiedenis van het vervoeren van vracht tussen Europese en Caribische havens. Helaas werd het schip overvallen door de brute kracht van de zee en strandde het op de koraalriffen rondom het eiland.

Het wrak van de Maria Bianca Guidesman is een deel van het culturele en maritieme erfgoed van Curaçao en verdient bescherming tegen ongepaste betreding en schade. Bezoekers worden aangemoedigd om zich bewust te zijn van de fragiele omgeving en zich te houden aan de richtlijnen om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze historische schat.

 

Verwennerij

Een dagje Klein Curacao is ook gewoon heerlijk genieten. Alle trips zijn volledig verzorgd waardoor het u aan helemaal niets zal ontbreken. Afhankelijk van de Klein Curacao trip die u kiest krijgt u een ontbijt buffet, een uitgebreide, vers bereide BBQ lunch en een Premium Open Bar gedurende de hele dag.