Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Snorkelen op Klein Curacao

Snorkelen op Klein Curacao

Eén van de mooiste kenmerken van het Caribisch gebied is wel het kristalheldere water waardoor het is omgeven.  En natuurlijk niet te vergeten het prachtige en diverse leven wat daaronder schuilgaat. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat snorkelen één van de meest populaire activiteiten is op Klein Curacao. De westkust van klein Curacao heeft misschien wel het langste en het mooiste strand ter wereld en ligt in de luwte van de stroming. Dit betekent dat het water hier nog helderder is dan op andere plekken in de Caribbean, het leven onder water nog uitbundiger en de koralen nog mooier. En vergeleken met haar grote broer Curacao zijn de koralen op Klein Curacao nog zo goed als onaangetast door het zeer geringe aantal duikers en snorkelaars en omdat er hier geheel geen sprake is van vervuiling rondom het eiland.

 

Wat kunt u van snorkelen op Klein Curacao verwachten?

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit waar rondom het eiland u het water in gaat, het is overal prachtig. Echter zoals eerder beschreven adviseren wij u om alleen langs de westkust van Klein Curacao te gaan snorkelen in verband met de stroming. Wanneer u hier de branding in loopt zult u merken dat het geleidelijk steeds dieper wordt. Op de meeste plekken loopt dit op tot een meter of zes a zeven. Daarna gaat het rif steil naar beneden tot wel 100 meter diep. Dit is wat we de drop-off noemen en waar alle scuba duikers te vinden zijn. Tussen de branding en de drop-off zijn al erg veel stenen met prachtige koralen te vinden met een enorme diversiteit aan vissen eromheen. Dit varieert van de gebruikelijke scholen die zich altijd ophouden in wat ondieper water, de veel voorkomende solitaire Papegaai vissen, tot enorme zeekreeften die overdag schuilen in de schaduw achter of onder een rots en zelfs een groot aantal schildpadden wat hier graag vertoeft. Klein Curacao is namelijk een geliefde broedplaats voor deze zeeschildpadden.

 

Snorkelsafari

Er is één georganiseerd Klein Curacao trip waar ze ook een snorkel safari verzorgen. Een gids neemt u dan mee naar de mooiste en meest bijzondere plekken rondom Klein Curacao. Dit is echt enorm de moeite waard. We hebben het dan over de VIP trip genaamd Serendipity.

 
Voor avonturiers en snorkelliefhebbers is Klein Curaçao een paradijs dat boven en onder water even indrukwekkend is. Het eiland biedt een betoverende onderwaterwereld met prachtige koraalriffen en een verscheidenheid aan kleurrijke vissen. Het kristalheldere water en de ongerepte omgeving maken het tot een topbestemming voor snorkelaars die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Wanneer u op zoek bent naar een unieke snorkelbestemming in de Cariben, moet Klein Curaçao zeker op uw bucketlist staan. Vergeet niet om respect voor de natuur te tonen en te genieten van het adembenemende onderwaterlandschap dat dit kleine eiland te bieden heeft.