Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
vrouw snorkelen curacao

De beste plekken voor een echte snorkel vakantie in Curaçao

 

Hagelwitte stranden, zachtjes wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. Het kan niet anders dan dat je je op het prachtige eiland Curaçao bevindt. Je kunt er uren slenteren over het strand of genieten van de bijzondere sfeer in de dorpjes en steden. Curaçao is een prachtig eiland, iets dat de meeste mensen wel weten. Maar wist je ook hoe adembenemend mooi het er onder water uitziet? Bewonder schitterende kleurrijke vissen of zwem een stukje samen met een schildpad. Het kan allemaal op Curaçao! Het is dan ook niet voor niets de favoriete plek van veel mensen om te snorkelen. Wil jij ook de beeldschone onderwaterwereld van Curaçao ontdekken? Wij nemen je mee op ontdekkingsreis naar de mooiste onderwaterplekken van dit prachtige tropische eiland.

 

Playa Porto Marie

We beginnen onze onderwaterreis in Playa Porto Marie, een waar paradijs op aarde. Voor je het water in duikt, raden we je aan eerst te genieten van het prachtige parelwitte strand en de heerlijke vakantievibe die hier hangt. Zodra je één stap zet op het strand van Playa Porto Marie, lijk je namelijk zo in een ansichtkaart te stappen. Zó mooi is het er. Het is ook een ideale plek om je snorkel vakantie te beginnen. Vooral als je nog niet zo vaak gesnorkeld hebt. Je hoeft namelijk niet ver te zwemmen om de eerste prachtige vissen te spotten. Het helderblauwe zeewater zit vol leven. Je ziet er de mooiste en kleurrijkste vissen overal om je heen. Een plek om je ogen uit te kijken!

 

Playa Grandi

Heb je wel eens een stukje samen gezwommen met een zeeschildpad? Dan weet je wat voor een magisch gevoel dat geeft! Het lijkt even alsof alleen jullie twee nog bestaan in de beeldschone onderwaterwereld. Deze prachtige zeedieren kun je spotten in Playa Grandi. En wij raden je dan ook ten zeerste aan om deze plek te bezoeken tijdens je snorkel vakantie. Het strand zelf is dan misschien niet zo mooi als dat van Playa Porto Marie, maar de schildpadden maken alles goed. Playa Grandi is een echt vissersstrandje. Lokale vissers komen hier aan land en gaan direct aan de slag met hun vers gevangen vangst. Sommige delen van de vis zijn niet bruikbaar voor de vissers en ze gooien deze onderdelen terug in de zee. Schildpadden maken dankbaar gebruik van deze gratis maaltijden. En dat betekent dat jij de kans krijgt om ze in hun eigen onderwaterwereld te spotten. En dat is het mooiste gevoel dat er is!

 

Tugboat

Je snorkel vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan de populairste duikspot van het eiland: Tugboat. Meer dan 30 jaar geleden zonk een sleepboot vlak voor de kust. Het wrak van deze sleepboot, oftewel Tugboat, ligt nog altijd op de bodem van de zee. Maar deze bodem is niet zo diep dan je zou denken. Het wrak ligt op slechts vijf meter diepte en is dus de perfecte locatie voor een ontdekkingstocht. Het wrak ziet er inmiddels prachtig uit en zit vol zeeleven. Een schitterende plek om het onderwaterleven op een bijzondere manier te ontdekken dus. Omdat het een populaire duik- en snorkelplek is, is het hier altijd reuzegezellig. Je ontmoet hier mensen uit de hele wereld en maakt vrienden voor het leven. Dus ook als je op zoek bent naar gezelligheid, ben je bij Tugboat op de juiste plek.

 

Klein Curacao

Op zo’n 13 kilometer van de kust van Curaçao vind je het adembenemend mooie, onbewoonde eiland Klein Curacao. Dé perfecte snorkel locatie! Wij van Klein Curaçao Trips nemen je mee naar dit schitterende eiland omringd door koraalriffen, prachtige vissen en jawel: zeeschildpadden! Stap aan boord van ons luxe jacht de Serendipity of de Mermaid en vaar met ons mee naar het eiland. Of is de mooiste en grootste catamaran van het eiland, de Black & White, meer jouw stijl? Waar je ook voor kiest, wij brengen je comfortabel en in stijl naar Klein Curacao waar jouw avontuur kan beginnen. Je krijgt van ons een duikbril en snorkel en wij leiden je naar de beste plekken om tropische vissen en magisch mooie schildpadden te spotten. Natuurlijk krijg je genoeg tijd om ook de rest van dit mooie eiland te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het gigantische scheepswrak op het stand. Of bewonder de iconische vuurtoren, dé eyecatcher van het eiland. Laat ons je meenemen op een reis naar het mooiste stukje van Curaçao en geniet van al het moois dat dit onbewoonde eiland jou te bieden heeft. Heb je interesse om met ons mee te gaan naar de mooiste snorkel locatie van Curaçao? Neem dan snel contact met ons!