KCT Logo sunset
TA Green Halo DEF 23
restaurant willemstad

De 5 beste restaurants in Willemstad

Wanneer je op vakantie gaat naar Curaçao mag een bezoek aan de hoofdstad van het eiland zeker niet ontbreken. Willemstad is de grootste stad van de Kleine Antillen en er is dan ook genoeg te beleven. Dit hebben we al allemaal toegelicht in onze blog “8x de leukste dingen om te doen in Willemstad”. Maar tijdens zo’n dag in Willemstad mag een lekker ontbijtje, lunch of diner zeker niet missen. Daarom gaan we je ook meer vertellen over de beste restaurants in Willemstad!

Scuba Lodge

Ook over Scuba Lodge hebben we al een keer wat meer verteld, maar desondanks mogen de restaurants zeker niet ontbreken in het lijstje van de beste restaurants in Willemstad. Scuba Lodge is gelegen in de wijk Pietermaai, het is een authentiek handelspand dat helemaal is omgetoverd tot een accommodatie die voorzien is van alle gemakken en faciliteiten. Het boetiek hotel beschikt over meerdere restaurants. Eén van deze restaurants is De Heeren, hier kun je al vanaf 8 uur ’s ochtends genieten van een heerlijk traditioneel ontbijtje. Het handelskenmerk van dit restaurant zijn de malse steaks. Los Caballeros is een strandtent, beach bar en restaurant. Je kunt hier genieten van verschillende Latijns Amerikaanse gerechten, barbecue specialiteiten en verse pizza’s. Wil je in de echte sferen komen van Curaçao? Dan is Scuba Lodge zeker een aanrader!

De Gouverneur

De Gouverneur is een restaurant in de wijk Otrobanda met een uitzicht op de handelskade. De menukaart bestaat uit verschillende internationale gerechten en de traditionele keuken met een Caraïbische twist. Het gebouw ziet er wat chiquer uit en dat is ook te zien aan de gerechten die er geserveerd worden. Het personeel wordt als heel vriendelijk ervaren en de sfeer is er erg gezellig. Naast dat er veel toeristen en mensen van de lokale bevolking komen lunchen, dineren of koffie drinken, kunnen er ook business meetings, team building activiteiten en feesten worden georganiseerd.

Baoase Culinary Beach Restaurant

Het Baoase Culinary Beach Restaurant is een restaurant in één van de meest luxueuze hotels van Curaçao. Het restaurant bevindt zich dan ook op het privé strand van het resort waar je kunt genieten van het eten onder de sterren. Ben je op zoek naar een restaurant voor een echte romantische avond? Dan is Baoase Culinary Beach Restaurant zeker goede keuze! Er worden overheerlijke Frans- Aziatische gerechten geserveerd die a la carte kunnen worden uitgekozen. Kleine tip: zondagavond is Asian Night, je kunt er dan verse sushi en Aziatische bites krijgen.

 

Bij Blauw

Ook Bij Blauw is een restaurant dat bij een boetiek hotel hoort. De eigenaren zijn een Nederlands stel. Je kunt er heerlijk en relaxt ontbijten, lunchen en dineren. Op het deels overdekte binnenpleintje geniet je van het overheerlijke eten met een prachtig uitzicht. Je zit namelijk direct aan het water van de zee waardoor je even niet in de gaten hebt dat je in een grote stad bent. De menukaart heeft van alles wat en je hebt dan ook genoeg keuze. Van koffie met gebak tot poké bowls, burger, vlees, vis en risotto.

 

Wil je naast de restaurants in Willemstad ook nog meer lezen over restaurants in geheel Curaçao? Je leest er meer over bij de top 5 leukste plekken om te eten op Curaçao! Of verdiep je in andere onderwerpen over Curaçao, zoals het de beste plekken om schildpadden te spotten, of de leukste activiteiten met je kinderen op Curaçao.