Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
penha gebouw curacao

Het bijzondere Penha gebouw op Curacao

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Curacao is het Penha gebouw. Dit gebouw is ontzettend bijzonder en dat valt op zodra je het voor de eerste keer ziet. Het gebouw lijkt namelijk ‘niet echt’. Hier bedoel ik mee dat het vooral lijkt op een poppenhuis van levensechte grote, hoewel het wel bedoeld was als een echt huis om in te wonen. Dit komt vooral door de gele kleur die het hele gebouw bestrijkt en de mooie, sierlijke lijsten die het heeft. Het Penha gebouw in Curacao is een plek waar je zeker even langs moet als je in Willemstad in Curacao bent. Het ligt op de kleurrijke Handelskade en is te vinden op de hoek van de Handelskade met de Breedestraat. Dit bijzondere gebouw is zelfs het meest gefotografeerde gebouw in Willemstad in Curacao dankzij zijn indrukwekkende uiterlijk met de mooie gele kleur en prachtige lijsten.

De geschiedenis van het Penha gebouw

Het Penha gebouw in Curacao is gebouwd in de 18e eeuw, in 1708 om specifiek te zijn. Men wilde dit gebouw graag als handelsgebouw gebruiken en het werd dan ook als pakhuis gebruikt. Een tijdje later werd dit bijzondere gebouw ook als woonhuis gebruikt om in te leven. De eerste bewoner van dit prachtige huis was de weduwe van een Nederlandse gouverneur land geleden. De huidige gouverneur op dat moment, haar zoon, woonde tegenover haar in het Gouverneur’s Paleis.

Dat dit gele gebouw bijzonder is, is nu inmiddels internationaal erkend. In 1997 is het Penha gebouw in Curacao namelijk als onderdeel van de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

In 1865 werd het bedrijf ‘Penha & Sons’ opgericht. Dit bedrijf had wel 22 winkels in de regio van Caribisch Nederland. Ze verkochten vooral producten van een hoge kwaliteit in de trant van stijl, schoonheid en mode.

Waar dient het Penha gebouw nu voor?

Vandaag de dag heeft het Penha gebouw zeker nog steeds een functie. De Penha winkel is hier nog steeds terug te vinden! Het is een sjieke winkel waar ze nu onder anderen parfum verkopen. Het mooiste hieraan is nog dat je geen BTW hoeft te betalen over de producten! De Penha winkel in dit kleurrijke gebouw is nu echter niet meer alleen, want er zijn meerdere vestigingen van deze winkel over het eiland heen verspreid. Zo kun je op meerdere plekken op Curacao gaan shoppen bij deze sjieke winkel!

Kun je het Penha gebouw bezoeken?

Als je graag eens een bezoekje wilt brengen aan dit prachtige gebouw heb ik goed nieuws voor je: dit kan! Allereerst kan je natuurlijk het gebouw van de buitenkant verwonderen. Dit bijzondere, gele gebouw is perfect om foto’s van of om foto’s mee te maken door de bijzondere kleur en de sierlijke lijsten die op het gebouw te vinden zijn. Daarbij kun je ook bij het gebouw naar binnen gaan en de sjieke Penha parfumeriewinkel bezoeken. Als je in Willemstad in Curacao bent, moet je in elk geval zeker eens bij het Penha gebouw op de Handelskade langs gaan!