Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
stranden curacao

De top 10 mooiste stranden van Curaçao

 

Curaçao, een prachtig klein eiland in de zuidelijke Caribische Zee. Een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden en dan ook een mooie vakantie bestemming is voor veel Nederlanders. De temperaturen zijn het vier seizoenen lang heerlijk en het is er een paradijs van prachtige stranden, de mooiste uitzichten en een overvloed van cultuur. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Curaçao? En wil je genieten van de mooiste stranden van het eiland? In deze blog lees je alles over dé mooiste stranden van Curacao waar je heerlijk kunt vertoeven.

 

Blauwbaai

Blauwbaai, of wel Blue Bay Beach, is onderdeel van een luxe resort. Het strand is voor iedereen toegankelijk en er zijn genoeg faciliteiten. Er is een overdekte bar, restaurant, snackbar en een beachshop. Ook is er een duikschool op het strand. Hier kun je een kajak of Catamaran en zeillessen nemen. Wil je wat extra ontspanning tijdens je dag strand? Dan kun je op Blauwbaai zelfs eens lichaamsmassage nemen. Voor kinderen is er genoeg te beleven, zo zijn er twee zwembaden en een speeltuin. Blauwbaai ligt precies in het westen van het eiland en is op de kaart te zien vlak bij St. Michiel.

 

Playa Santa Cruz

Ondanks dat Playa Santa Cruz een van de mooiste stranden van Curacao is is het niet heel bekend. Het voordeel is dat het er niet vaak druk is en er voornamelijk lokale mensen komen. Het is een uitgerekt zandstrand met palmbomen, palapa’s toiletten en een snackbar. Ben je op zoek naar wat meer avontuur tijdens je stranddag? Dan zou je de Blauwe Kamer kunnen bezoeken, dit is een grot die verlicht wordt door de zon. Je komt er alleen via de ingang die een paar centimeter onder water ligt. In deze grot kun je zwemmen en genieten van de prachtige onderwaterwereld. Je kunt met een watertaxi naar de Blauwe Kamer worden gebracht.

 

Grote Knip

De grote Knip is een van de bekendste stranden van Curacao. Het strand ligt op 40 minuten rijden van Willemstad en is erg bekend onder de lokale bevolking. Omdat het bekend is bij de lokale bevolking is het in het weekend vaak erg druk. Het is dan ook nog een van de weinige stranden waar er nog gratis toegang is. Naast de gezellige sfeer is het een strand met lichtblauw water en fijn zand. Ideaal om te snorkelen of de dobberen op het water. Je mag je eigen eten en drinken meenemen maar er is wel een kleine eetgelegenheid. Het is even een stukje rijden maar als je er eenmaal bent kun je helemaal tot rust komen en genieten van het uitzicht.

 

Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach is misschien niet het strand met de mooiste uitzichten maar wel het strand waar het meest te beleven valt. Er zijn vijf verschillende restaurants, 3 beachclubs, winkeltjes, verschillende evenementen en er is van alles te doen. Je betaalt er entree voor het strand en er zijn verschillende strandstoelen en -bedden te huren. Wees er wel vroeg bij als je naar Jan Thiel Beach wilt gaan want het strand ligt al snel vol.

 

Mambo Beach

Mambo Beach is een strand met verschillende beachclubs en restaurants. Je kunt hier niet alleen relaxen maar ook eten, winkelen en stappen. Er zijn heel wat beachclubs, restaurants en boetiekjes. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je je gaat vervelen op je stranddag. Mambo Beach heeft een grote boulevard en het er omgeven door een aantal resorts en hotels. Je moet er entreekosten betalen en je kunt er strandbedjes huren. Het is een van de toeristische stranden van Curacao en het is een lange weg langs de kust vanuit Willemstad.

 

Klein Curaçao

Klein Curacao is een onbewoond eiland op 13 kilometer van de kust. Je kunt er komen met verschillende boten zoals bijvoorbeeld de Rastamaran. Het strand heeft een prachtig wit strand en kraakhelder water. Je kunt er naast genieten van het uitzicht ook duiken en snorkelen. Je vindt er niet alleen vissen maar ook schildpadden en misschien wel dolfijnen. Er is geen bereik en er zijn weinig faciliteiten maar de omgeving is het meer dan waard en je bevindt je dan ook voor een dag even in een paradijs.

 

Kokomo Beach

Kokomo Beach is een beachclub gelegen in een baai genaamd Vaersenbaai. Deze baai ligt op 15 minuten rijden van Willemstad. De toegang van Kokomo Beach is gratis maar voor het huren van een ligbed moet je wel betalen. Het strand is hier en daar wat rotsachtig maar de zee is alsnog prachtig helderblauw. Je kunt er lunchen en dineren in het restaurant, de lounges of op het strand. Ook is er een duikschool aanwezig waar je duikmaterialen kunt huren. Op zondag is er Family Day, er speelt dan een live-band en je kunt er genieten van de lekkerste drankjes tijdens een happy hour.

 

Playa Kalki

Playa Kalki ligt in het noordelijkste puntje van Curaçao. Het strand zelf is niet heel bijzonder en ook vrij smal maar het is een hele mooie locatie om te snorkelen.  Je vindt er dan ook de mooiste vissen en zeeslangen. Er zijn niet veel faciliteiten maar je kunt wel een kijkje nemen bij het restaurant van een resort genaamd Kura Hulanda boven het strand. Het is 45 kilometer vanaf Willemstad dus je moet er iets voor overhebben maar dat is het helemaal waard.

 

Playa Marie Pampoen

Marie Pampoen is een klein strandje met zand en kiezelstenen. De palmbomen zorgen voor een echte vakantie sfeer en de nodige schaduw. Het strand is gratis en je kunt je eigen spullen meenemen maar er zijn ook twee restaurants aanwezig. Het is een echt vissersstrand waardoor je ook allemaal vissersbootjes ziet liggen. Er zijn geen bedjes te huur maar je kunt er wel gebruik maken van picknicktafels.

 

Cas Abou

Cas Abou is een echt tropisch strand. De prachtig witte stranden en helder blauw water laat je denken dat je in een paradijs bent. Je komt er helemaal tot rust en er zijn dan ook weinig faciliteiten aanwezig. Je kunt er genieten van een massage in een massagehut en een snack halen bij een snackbar. Wil je liever iets actiefs doen? Dan kun je op een grote banaan achter een speedboot aangaan. Je moet er betalen voor toegang en het is dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00 uur.

 

Ondanks dat Curaçao een klein eiland is is er dus genoeg te beleven en kun je er de mooiste plekken en uitzichten bezoeken! Wil je naast de mooiste stranden ook de beste plekken om te eten weten? Je leest er alles over in de top 5 leukste plekken om te eten.