Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024

Pagina inhoud:

Klein Curacao info

Klein Curacao ligt 10km ten zuidoosten van Curacao. Het is een onbewoond, tropisch, bounty eilandje in de Caribische Zee met een oppervlakte van 1,7km2.

Wanneer u naar de vlag van Curacao kijkt dan staan daar altijd twee witte sterren op, een grote en een wat kleinere. De grote ster staat voor Curacao en de kleinere ster voor Klein Curacao. 

Kenmerken van Klein Curacao

De meest opvallende kenmerken van Klein Curacao en wat het tropische bounty eilandje biedt is het prachtige hagelwitte strand, een azuurblauwe zee, een prachtige onderwaterwereld, een spectaculair rif onder het kristalheldere water, vanzelfsprekend heel veel rust en fabelachtige uitzichten.

En niet te missen, de twee absolute eye-catchers van het eiland natuurlijk, een must see, de iconische vuurtoren, de Prins Hendriktoren (die nog steeds werkt, maar nu op zonne-energie) en de gestrande grote olietanker, de Maria Bianca Guidesman, inmiddels het bekende roestige scheepswrak.

Klein Curacao island

Ten slotte staat Klein Curacao natuurlijk bekend om de grote zeeschildpadden en dolfijnen die zich graag rondom het eilandje ophouden.

Sinds 1990 wordt het bounty eiland alleen nog maar gebruikt voor georganiseerde dagtrips. Vanuit diverse locaties zoals Jan Thiel beach, Caracasbaai en Santa Barbara kunt u geheel all inclusive mee met een Klein Curacao trip.

Kaart van Curacao met vlag

Functies van Klein Curacao

Afgezien van het toerisme fungeert Klein Curacao ook als broedplaats voor diverse dieren zoals voor de Amerikaanse Dwergstern, de Karetschildpad, de Soepschildpad en de gestreepte Anolis.

Vroeger had Klein Curacao echter een hele andere functie. Het kleine eiland werd door de West Indische Compagnie gebruikt om de zieke slaven in quarantaine te plaatsen. De overleden slaven werden op het eiland begraven.

Niet lang daarna ontdekte de Engelse mijningenieur John Godden fosfaat op het eilandje wat in de jaren daaropvolgend ontgonnen werd.

De Prins Hendrik vuurtoren

Eén van de meest opvallen en ook meteen unieke kenmerken van Klein Curacao is de oude iconische roze vuurtoren in het midden van het onbewoonde eiland. Er was voor het eerst een vuurtoren gebouwd op Klein Curacao in 1849 en deze vuurtoren werd de Prins Hendrik vuurtoren genoemd. Helaas is deze vuurtoren verwoest tijdens een orkaan in 1877. Het was echter belangrijk voor de scheepvaart dat er een goede vuurtoren zou zijn op Klein Curacao en daarom heeft men in 1877 de vuurtoren ook direct opnieuw gebouwd. Vervolgens is de vuurtoren in 1913 verbouwd tot de vuurtoren die vandaag de dag ook nog steeds te zien.

De historische vuurtoren is 20 meter hoog en heeft nog steeds een actieve status. Klein Curacao is namelijk een nogal plat eiland, waardoor schepen het makkelijk kunnen over het hoofd kunnen zien. Zo zijn de scheepswrakken die nu nog op het eiland liggen er terecht gekomen. Daarom is het belangrijk dat er een goed werkende vuurtoren staat. In 2018 heeft men nog een aanpassing gedaan aan de vuurtoren. De vuurtoren heeft nu namelijk een led-installatie die werkt op zonne-energie! De lamp van de vuurtoren flitst iedere 15 seconden 2 keer en het bereik ervan is 15 zeemijlen. Dit is ongeveer 27.780 meter!

Wat maakt de vuurtoren zo uniek?

De reden dat deze vuurtoren uniek is, is in de eerste plaats het aparte uiterlijk. Meestal zijn vuurtorens wit of wit met rood gestreept bijvoorbeeld. De vuurtoren op Klein Curacao heeft echter een roze uiterlijk. Al heeft de vuurtoren zelf een zandkleur, maar er staan roze bijgebouwen omheen. 

Prins Hendrik vuurtoren Klein Curacao

Dit zorgt ervoor dat de vuurtoren er prachtig en uniek uitziet. Let echter wel op wanneer u de vuurtoren op Klein Curacao gaat bezoeken. De vloeren op de eerste verdieping zijn niet overal even stevig. In 2017 is men echter wel begonnen met een complete renovatie van het gebouw. Tijdens fase 1 is het dak vernieuwd en heeft men ook nieuwe dakpannen geplaatst. Het doel is dat de vuurtoren in zijn volle glorie wordt hersteld.

De scheepswrakken

Het bounty eiland heeft een bewogen verleden en één van de reden hiervoor is omdat Klein Curacao op een drukke vaarroute van en naar de ABC eilanden ligt. Omdat Klein Curacao een nogal plat bounty eiland is, is het ook erg makkelijk over het hoofd te zien. Dit heeft als gevold dat er in de afgelopen jaren een aantal schepen op Klein Curacao zijn vastgelopen.

De oorzaken van het stranden

Vanuit het zuidwesten staat een vrij sterke stroming en de wind komt over het algemeen uit het noordoosten. Hierdoor kan het schepen lastig gemaakt worden wanneer ze langs de oostkust van het eiland varen. Zowel van noord naar zuid als andersom. 

Het wrak van de Maria Bianca Guidesman zoals het 10 jaar geleden was.

De noordoostenwind in combinatie met de sterke stromingen hebben ervoor gezorgd dat meerdere schepen op het eiland zijn vastgelopen. Hierdoor is het scheepswrak nu wel nog steeds te zien op Klein Curacao. 

Welke schepen zijn aan land gelopen?

Sinds de ontdekking van Klein Curacao zijn er meerdere schepen gestrand. Het meest bekende schip hiervan is een olietanker genaamd de Maria Bianca Guidesman. Dit schip is in de jaren 80 hier gestrand. Het roestige wrak is nog steeds te zien op Klein Curacao. Het is inmiddels al flink vergaan waardoor en almaar minder en minder van overblijft. 

Hert wrak van de Maria Bianca Guidesman zoals het nu op Klein Curacao ligt.

Dit komt natuurlijk hoofdzakelijk door de elementen zoals wind, de regen en het zand. Een ander bekend schip dat op Klein Curacao is vastgelopen is de Magdalena. Dit is een Duits vrachtschip wat in 1934 gestrand was. Het schip is nu echter niet meer te zien op Klein Curacao. Men heeft namelijk wekenlang geprobeerd om het schip weer los te krijgen. Uiteindelijk is het de reddingsdiensten gelukt om het weer los te krijgen. Dit hebben ze gedaan door het schip zoveel mogelijk uit te graven. Hiervoor is heel wat mankracht en zijn diverse sleepboten nodig geweest.

Het wrak van het franse zeilschip Tchao.

Dieren op Klein Curacao

Zeeschildpadden

De uitgelezen plek om zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat tegen te komen is Klein Curacao. De twee soorten zeeschildpadden die u tegen kunt komen tijdens het snorkelen of duiken zijn de Karetschilpad en de Soepschildpad. Er zijn een aantal verschillen tussen deze dieren. De makkelijkste is dat de Soepschildpad aanzienlijk groter is dan de Karetschildpad., ze kunnen tot wel anderhalve meter groot worden. De andere verschillen zijn wat subtieler. De Soepschildpad heeft een afgeronde bek met een gezaagde rand en één paar schubben tussen de ogen in tegenstelling tot de snavel-achtige bek en twee paar schubben bij de Karetschildpad.

De Karetschildpad

Tijdens het snorkelen of duiken rondom Klein Curacao kan je zeeschildpadden bewonderen en één van de soorten schildpadden die je kan tegenkomen, is de karetschildpad. De karetschildpad is een middelgrote soort met een schildlengte van zo’n 90 centimeter. Deze schildpadden komen vooral voor in de buurt van rotskusten en ondiepe wateren en is daardoor helemaal in zijn element in de zee rondom Klein Curacao. De karetschildpad komt eigenlijk nooit aan land, alleen om eieren te leggen. Daarom zal je de karetschildpadden ook alleen maar kunnen zien wanneer ze eieren leggen of wanneer je in de zee gaat snorkelen of duiken. Het voedsel van deze schildpadden bestaat voornamelijk uit sponsdieren en andere zeeplanten en dieren. Dit kunnen ze vooral vinden in koraalriffen en hier heeft Klein Curacao er gelukkig genoeg van!

karetschildpad

De Soepschildpad

Een andere zeeschildpad die je kan tegenkomen op Klein Curacao is de soepschildpad. Deze is de grootste schildpad van de verschillende zeeschildpadden met een schildlengte van ruim een meter. Het voedsel van deze dieren bestaat in de eerste plaats uit dierlijk materiaal, maar ook zeegras en algen kunnen gegeten worden door de volwassenen. Dit maakt Klein Curacao het perfecte leefgebied voor deze schildpadden! Er zwemmen namelijk meer dan genoeg dieren in de zee rondom Klein Curacao en zeeplanten zijn meer dan genoeg te vinden in de mooie koraalriffen van het bounty eiland! Wanneer de soepschildpadden eieren afzetten, kruipen ze hiervoor in de nacht aan land, waardoor je ze zelden op het land van Klein Curacao zal zien. In de zee kan je ze echter wel spotten tijdens het snorkelen of duiken!

Soepschildpad

Dolfijnen

Dolfijnen zijn enorm nieuwsgierige dieren, dat is ook één van de reden dat ze zo vaak gezien worden rondom Klein Curacao. Met name de golven die de boten maken die dagelijks naar Klein Curacao gaan vinden de dolfijnen onweerstaanbaar, ze kunnen het niet laten om een kijkje te komen nemen. Ze kunnen tot wel een half uur voor de boeggolf uitzwemmen en hoge sprongen uit het water maken, waarbij ze tot wel zeven keer om hun eigen lichaamsas kunnen draaien. De dolfijnen die veruit het meeste worden gezien zijn de Tuimelaar (Witsnuit dolfijn) en de Langsnuit dolfijn (Spinner dolfijn).

Tuimelaar

De Tuimelaar dolfijn, ook wel Witsnuitdolfijn genoemd, is één van de meest voorkomende dolfijnen ter wereld. Het is een grijze dolfijn met een altijd vriendelijke snuit. Over het algemeen leven deze dolfijnen in groepen van 5 tot wel 20 dieren. De Tuimelaar heeft een groot arsenaal aan geluiden ontwikkeld waarmee ze onder water kunnen communiceren. Wanneer u zelf onder water bent in de nabijheid van deze dolfijnen is dit ook zeer duidelijk hoorbaar. Voor ons klinken deze geluiden als hoge piepen en klikken.

De Tuimelaar wordt vaak gezien als één van de meest intelligente dolfijnen en is dan ook de dolfijn die het meest voorkomt als getrainde, tamme dolfijn in shows.

Tuimelaar dolfijn

Langsnuit dolfijn

De Langsnuit dolfijn wordt ook wel Spinner dolfijn genoemd. Het is vergeleken met andere dolfijnen een erg slanke en gespierde dolfijn, met zoals de naam al suggereert, een lange snuit. Het lijf van de Langsnuit heeft een beetje de vorm van een torpedo en de staartvin is wat langer en spitser dan bij de meeste andere dolfijnen.

Ook de Langsnuit dolfijn leeft in groepen. Deze groepen zijn vaak aanzienlijk groter dan bij de Tuimelaar. De aantallen variëren over het algemeen tussen de 10 en 100 dieren. Ze leven over het algemeen voor de kust van Curacao en Klein Curacao waar ze overdag de wat ondiepere wateren opzoeken om te rusten van het jagen op kleine vissen en pijlinktvissen.

langsnuit dolfijnen

De Gestreepte Anolis

De Gestreepte Anolis is een diersoort die je wel veel op het land van Klein Curacao kan zien. Deze boomhagedis is redelijk groot en kan soms een kopromplengte hebben van wel 8,5 centimeter! Met de staart erbij gerekend, kunnen deze dieren een lichaamslengte hebben van 28,5 centimeter. De Gestreepte Anolis is een hagedis die je alleen maar kan tegenkomen op de eilanden Aruba, Curacao, Suriname en Klein Curacao. Bij deze laatste twee heeft de mens het dier echter geïntroduceerd aan het leefgebied. Wanneer je dus een wandeling maakt over Klein Curacao moet je eens goed opletten of je deze diertjes niet snel ergens ziet wegschieten!

Gestreepte Anolis

Amerikaanse Dwergstern

De Amerikaanse Dwergstern is een kleine vogel van slechts 21 cm. Oorspronkelijk was het verspreidingsgebied van de vogel aan zowel de golfkust en oostkust als de kust van Baja California. Daarnaast was deze ook te vinden langs de rivieren van het Mississippi bekken. Inmiddels is de Amerikaanse Dwergstern echter ook volop te bewonderen op Klein Curacao. De Amerikaanse Dwergstern is een bedreigde diersoort dankzij de mens. Ze broeden normaal namelijk op het strand, maar menselijke activiteiten verstoren dit proces voor ze. Dat is dan ook een van de redenen dat Klein Curacao zo geschikt is voor deze vogels. Het is een eiland waar het nooit echt druk is van de toeristen. Hierdoor is het een perfect leefgebied voor de Amerikaanse Dwergstern.

Amerikaanse Dwergstern

Snorkelen op Klein Curacao

Eén van de mooiste kenmerken van het Caribisch gebied is wel het kristalheldere water waardoor het is omgeven.  En natuurlijk niet te vergeten het prachtige en diverse leven wat daaronder schuilgaat. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat snorkelen één van de meest populaire activiteiten is op Klein Curacao. De westkust van Klein Curacao heeft misschien wel het langste en het mooiste strand ter wereld en ligt in de luwte van de stroming. Dit betekent dat het water hier nog helderder is dan op andere plekken in de Caribbean, het leven onder water nog uitbundiger en de koralen nog mooier. En vergeleken met haar grote broer Curacao zijn de koralen op Klein Curacao nog zo goed als onaangetast door het zeer geringe aantal duikers en snorkelaars en omdat er hier geheel geen sprake is van vervuiling rondom het eiland.

Wat kunt u van snorkelen op Klein Curacao verwachten?

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit waar rondom het eiland u het water in gaat, het is overal prachtig. Echter zoals eerder beschreven adviseren wij u om alleen langs de westkust van Klein Curacao te gaan snorkelen in verband met de stroming. Wanneer u hier de branding in loopt zult u merken dat het geleidelijk steeds dieper wordt. Op de meeste plekken loopt dit op tot een meter of zes a zeven. Daarna gaat het rif steil naar beneden tot wel 100 meter diep. Dit is wat we de drop-off noemen en waar alle scuba duikers te vinden zijn. Tussen de branding en de drop-off zijn al erg veel stenen met prachtige koralen te vinden met een enorme diversiteit aan vissen eromheen. Dit varieert van de gebruikelijke scholen die zich altijd ophouden in wat ondieper water, de veel voorkomende solitaire Papegaai vissen, tot enorme zeekreeften die overdag schuilen in de schaduw achter of onder een rots en zelfs een groot aantal schildpadden wat hier graag vertoeft. Klein Curacao is namelijk een geliefde broedplaats voor deze zeeschildpadden.

Snorkelen op Klein Curacao

Duiken op Klein Curacao

Klein Curacao is misschien wel één van de mooiste plekken op aarde om te gaan duiken. Omdat het een onbewoond eiland is zijn de riffen nog nagenoeg onaangetast en is het water dat het eiland omringt nog helderder dan op het hoofdeiland Curacao.

Duiken op Klein Curacao zonder duikbrevet

Om te kunnen duiken op Klein Curacao hoeft u niet gecertificeerd te zijn. Er is namelijk één trip met een eigen duikschool op het eiland die een Discover Scuba Dive aanbiedt. We hebben het dan over de VIP trip op de Serendipity. Een Discover Scuba Dive is een duikervaring van ongeveer twee uur waarvan u daadwerkelijk zal gaan duiken op een maximale diepte van 12 meter. Alvorens deze duik krijgt u eerst een uitgebreide uitleg over de basis principes van het duiken en de duikuitrusting. Vervolgens worden er een drietal oefeningen uitgelegd welke u op een diepte van ongeveer drie meter zal moeten uitvoeren. Wanneer dit allemaal goed gaat en comfortabel voelt neemt de instructeur u en maximaal drie andere deelnemers mee voor de echte duik.

Duiken op Klein Curacao met een duikbrevet

Heeft u al een duikbrevet en wilt u duiken op Klein Curacao dan is dit natuurlijk ook mogelijk. In principe is het mogelijk om bij alle trips te duiken. Omdat de Serendipity trip als enige een duikschool op het eiland heeft hoeft u bij deze trip geen duikspullen mee te nemen en is het mogelijk om met een gids te duiken. Bij alle andere trips moet u zelf uw gear meenemen inclusief een tank en zal er geen gids aanwezig zijn die met u mee gaat.
duikers strand

Een trip naar Klein Curacao

Al ruim 35 jaar worden er trips naar Klein Curacao georganiseerd. De eerste twee trips zijn ook meteen de oudste en de meest complete trips. We hebben het dan over de Serendipity en de Mermaid. Bij deze trips mag u gebruik maken van het privé strandhuis, met ligstoelen, parasols, toiletten en zoetwater douches.

Wanneer u kiest voor een Klein Curacao trip op één van de IRIE Times catamarans of de Blue Finn catamarans dan wordt u op het eiland afgezet zonder voorzieningen. Het ultieme Robinson gevoel! 

Wat is er inbegrepen in de excursie?

Alle excursies naar Klein Curacao zijn all inclusive, er is gedurende de hele dag een open bar, tussen de middag krijgt u een BBQ lunch en op de terugweg naar Curacao is er altijd happy hour. Meestal krijgt u dan een lekkere cocktail aangeboden.

De open bar is altijd inclusief frisdrank en bij sommige trips zijn ook de alcoholische drankjes in de prijs inbegrepen. 

Vertrekpunten van de excursies

Elke excursie heeft een andere opstap-plek. Zo kunt u vanaf Jan Thiel beach, Santa Barbara beach of de Caracasbaai/ het Spaanse Water afreizen naar Klein Curacao. De oversteek duurt ongeveer één tot anderhalf uur. 

Dolfijnen en zeeschildpadden spotten

Onderweg is de kans altijd erg groot dat u een groep wilde dolfijnen tegenkomt. Wij zullen ze dan een stukje volgen of de boot stil leggen om optimaal van dit magische schouwspel te kunnen genieten.

Gedurende deze mooie dag kunt u zelf gaan snorkelen en ook kunt mee op snorkel safari. Er bestaat dan een zeer grote kans dat u zeeschildpadden tegenkomt. Rondom Klein Curacao zijn altijd wel zeeschildpadden te vinden die zich erg dicht bij de branding ophouden. 

klein curacao strandhuis

Naar klein Curacao op een catamaran

Het bezoeken van een onbewoond eiland is al een hele bijzondere ervaring op zich. Maar stel nu dat het mogelijk is om die ervaring nog specialer te maken. Een boottocht naar Klein Curacao op een catamaran.

Een catamaran is een type boot wat zich kenmerkt door de twee parallelle rompen. Dit zorgt ervoor dat een catamaran een stuk stabieler is dan een regulier vaartuig en een lagere weerstand heeft waardoor een catamaran hogere snelheden kan halen.

Voorin de catamaran bevinden zich twee grote netten waar u op kunt liggen en direct onder u kunt zien wat zich in het water afspeelt. Het komt namelijk vrij regelmatig voor dat we onderweg wilde dolfijnen tegen komen. Maar pas op, in de netten is de kans wel een stuk groter dat u nat wordt.

Hoe verloopt deze bootocht precies?

Wij doen dagelijks met vier catamarans dagtochten naar Klein Curacao vanaf Jan Thiel beach of vanaf het Spaanse Water.  Op de heenweg varen we tegen de stroming in dus zal de hele tocht gebruik worden gemaakt van de motoren. Op de terugweg zullen we afhankelijk van de weersomstandigheden zeilend weer terug varen naar Curacao.

Een boottocht naar Klein Curacao op een catamaran zal uw bezoek aan het bounty eiland zeker een extra dimensie geven.

twee catamarans

Behoud van Klein Curaçao en toerisme

Het eilandje is erg kwetsbaar, iets waar we heel erg zuinig op moeten zijn. In het verleden is er roofbouw gepleegd op Klein Curaçao door met name de fosfaatwinning. Dit heeft een grote impact gehad. Ook internationale organisaties hebben zich uitgesproken over de unieke kwaliteiten van Klein Curaçao met betrekking tot de biodiversiteit. De onschatbare waarde van het behoud van deze biodiversiteit en daarmee het in stand houden van de onaangetaste koralen en vispopulaties.

Klein Curaçao, een Ramsar gebied

Inmiddels is Klein Curaçao aangemerkt tot Ramsar gebied. Dat is een internationale overeenkomst inzake watergebieden en het behoud hiervan. Curaçao moet dus nu de verantwoordelijkheid nemen om het als een natuurgebied te behouden. Dit brengt met zich mee dat er niet meer gebouwd mag worden op Klein Curaçao, maar dat er naar een creatieve en duurzame manier gekeken moet worden om het toerisme naar het bounty eiland te promoten.

Het aanwijzen van Klein Curaçao als een Ramsar-gebied biedt vele voordelen. Allereerst draagt het bij aan het behoud van de biodiversiteit in het Caribisch gebied, dat al wordt geconfronteerd met uitdagingen door klimaatverandering en menselijke activiteiten. Het verzekert ook de bescherming van de zeevogel populaties, die cruciaal zijn voor het evenwicht in mariene ecosystemen.

Bovendien zal het Ramsar-statuut Klein Curaçao internationale erkenning geven als een gebied van wereldwijd belang. Dit kan de aantrekkingskracht vergroten voor verantwoord toerisme, waarbij de focus ligt op behoud en duurzaamheid. Toeristen zullen worden aangemoedigd om het eiland te bezoeken en te genieten van de natuurlijke schoonheid, met respect voor de kwetsbare flora en fauna.

De lokale overheden spelen een cruciale rol bij het beheer van het Ramsar-gebied. Samen met natuurbeschermingsorganisaties moeten ze streven naar effectieve handhaving van milieubeschermingswetten, educatie van het publiek en monitoring van de ecosystemen. Bovendien is internationale samenwerking essentieel om grensoverschrijdende bedreigingen aan te pakken, zoals illegale visserij en vervuiling.

Het vooruitzicht van Klein Curaçao als Ramsar-gebied biedt hoop voor de toekomst van dit prachtige eiland. Door zijn ecologische waarde te erkennen en te beschermen, kunnen we ervoor zorgen dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de natuurlijke schatten die het te bieden heeft. Samen kunnen we een voorbeeld stellen van duurzaamheid en natuurbescherming voor de hele wereld.

Waar moet u op letten op Klein Curaçao

Toeristen mogen dus zeker naar Klein Curaçao gaan, maar moeten zich vanwege de natuurlijk wel aan de regels houden. Zwemmen, snorkelen en duiken is toegestaan. Er wordt alleen wel van de toeristen verwacht dat ze de dieren en de koralen niet aanraken. Ook dienen de stukken strand gemeden worden waar de schildpadden hun eieren leggen en mag er geen afval op het eiland achtergelaten worden.

Het behoud van de biodiversiteit van Klein Curaçao is erg belangrijk. Mocht u besluiten om het eiland te bezoeken willen wij u vragen hier zorgvuldig en respectvol mee om te gaan.

De geschiedenis van Klein Curaçao

Hoewel het eilandje niet zo groot is en ook nog niet heel lang op de kaart staat, heeft het toch een erg interessante geschiedenis.

De ontdekking van Klein Curaçao

Het exacte moment waarop Klein Curaçao precies is ontdekt, is helaas niet bekend. We weten echter wel vanaf wanneer het eiland op de kaart is gezet. Dit was in 1871 door een Engelse mijningenieur genaamd John Godden. Hij zette Klein Curaçao echter niet zomaar op de kaart; hij had hier wel ook een reden voor. Hij vond het eiland namelijk vooral belangrijk genoeg om op de kaart te zetten vanwege het fosfaat dat er te vinden was op het eiland. Dit was een zeer gewild product en er viel dus veel winst te behalen hier op Klein Curaçao. In Europa werd het onder andere gebruikt bij kunstmest en veevoer.

geschiedenis van Klein Curacao

Quarantaine eiland

In de zeventiende en achttiende eeuw heeft de West-Indische Compagnie veel gehandeld overzee. Hierbij vervoerden ze ook slaven. Soms kwam het echter voor dat er slaven ziek waren en dan wilden ze niet dat er meer slaven ziek zouden worden. Zo kwam Klein Curacao goed van pas voor hen. Voordat ze naar Curacao zelf kwamen, werden de zieke slaven naar Klein Curacao gebracht, zodat ze hier in quarantaine konden gaan. Ook gebruikten ze Klein Curacao als plek om de slaven te begraven, als er slaven waren die het niet overleefden.

Het weer op Klein Curacao

Het weer en klimaat op Klein Curacao zijn ongeveer hetzelfde als op Curacao. Zo heeft Klein Curacao relatief weinig last gehad van orkanen, alhoewel er in 1877 wel een heftige orkaan over het bounty eiland heen ging. Deze orkaan heeft de eerste vuurtoren van het eiland verwoest. Hierna is er wel weer een nieuwe vuurtoren gebouwd en deze is nu nog steeds te bezichtigen. Ook zijn er altijd een noordoostenwind en sterke stromingen rondom het eiland voorgekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat meerdere schepen zijn vastgelopen op het bounty eiland. Deze scheepswrakken zijn vandaag de dag nog steeds te zien op Klein Curacao. Zo ligt er bijvoorbeeld een Frans zeiljacht genaamd Tchao, die aan land liep op 1 april 2007.

Veelgestelde vragen

Hoe lang is het varen van Curacao naar Klein Curacao? Afhankelijk van het boottype is het ongeveer 1 uur tot 1,5 uur varen van Curacao naar Klein Curacao. Onze catamaran maakt de overtocht in ongeveer 1,5 uur. De luxe jacht vaart in ongeveer 1 uur van Curacao naar Klein Curacao.

Is Klein Curacao de moeite waard? Het antwoord hierop is eigenlijk best heel makkelijk. Een dag doorbrengen op een onbewoond eiland is al een unieke ervaring op zich. Maar omdat deze dag gecombineerd wordt met het zien van een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, het zwemmen met zeeschildpadden, dolfijnen spotten, een prachtige overtocht op een mooie boot en de hele dag all inclusive heerlijk eten en drinken maakt dat een dagtrip naar Klein Curacao met afstand op de eerste plaats staat van dingen die u gezien of gedaan moet hebben tijdens uw vakantie op Curacao. Deze trip is in 2022 door Lonely Planet uitgeroepen tot de mooiste trip van de Caribbean. Vandaar dat ook wel de naam Klein Curacao een Caribische parel.

Wat kost een trip naar Klein Curacao? Wanneer u een boottrip bij ons online boekt bent u altijd verzekerd van de laagste prijs. De prijzen variëren van €99 tot €130 per persoon. Dit is geheel afhankelijk van het soort boot en de faciliteiten die gedurende de dag geboden worden. 

Bent u niet tevreden na uw tour? Dan bieden wij volledige restitutie! Om in aanmerking te komen voor deze restitutie dient uw verzoek aan onze restitutie voorwaarden te voldoen. 

Wat is er te doen op Klein Curacao? Op Klein Curacao kunt u diverse dingen zien. De meeste bekende bezienswaardigheden zijn toch wel de iconische vuurtoren en het imposante scheepswrak.

Op een nipte tweede plaats het prachtige uitgerekte strand. Het zand is nog witter dan op Curacao en de uitzichten adembenemend. Het strand is in 2019 uitgeroepen tot mooiste strand van de Caribbean. 

En ten slotte het kraakheldere water met de ongerepte riffen, het uitbundige en kleurrijke leven onder water en natuurlijk de grote zeeschildpadden die zich altijd vlak bij de brandig ophouden. 

Er is zeker schaduw op Klein Curacao. Er zijn een aantal grote palapa’s op het eiland en in het zuiden staan een paar houten overdekkingen waar u uit de zon kunt zitten. 

Op het eiland zijn ook twee privé strandhuizen met ligbedden en parasols. U mag hier echter alleen gebruik van maken wanneer u met de Mermaid of de Serendipity mee gaat.

Op Klein Curacao zijn geen zendmasten en de zendmasten op Curacao reiken niet ver genoeg. Er is daarom geen bereik op Klein Curacao. Ook is er geen WiFi.

Er zijn diverse boten die naar Klein Curacao gaan. Een aantal boten vraat dagelijks, maar de meeste boten een aantal keer per week. Kijk daarom goed naar de beschikbaarheid van de diverse boten. 

Bij ons is het mogelijk om te kiezen tussen een speedboot, de Bobcat, een viertal catamarans bij de Blue Finn en IRIE times trip, een luxe motorboot, de Mermaid en de luxe jacht de Serendipity.

Wij kunnen dit niet garanderen, het zijn namelijk wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Wij hebben hier dus geen invloed op. Wij kunnen u wel beloven dat de kans dat u deze dieren zal zien heel erg groot is.

Ja, alle boten die op onze website staan kunnen privé gehuurd worden. Dit is mogelijk vanaf €1800,- voor de hele dag inclusief kapitein met crew, open bar (de hele dag) en een BBQ lunch. Het dagtarief is afhankelijk van de gekozen boot en de gewenste faciliteiten. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Een trip naar Klein Curacao is alleen met een boot in de vorm van een georganiseerd trip mogelijk. Er zijn geen veerdiensten naar Klein Curacao.

Klein Curacao is een onbewoond eiland en ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuid oosten van Curacao.

Het eiland heeft een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer. Het is mogelijk om in ongeveer twee uur tijd het hele eiland rond te lopen.

De tours naar Klein Curacao vertrekken vanuit de havens van Jan Thiel, Santa Barbara of Caracasbaai. Bij alle havens is ruim voldoende plaats om te parkeren voor het geval u met eigen vervoer komt. Wanneer u een tour naar Klein Curacao boekt staan alle details en tijdens in de bevestiging.

Nee, op Klein Curacao zijn geen stroomvoorzieningen.

Nee, er zijn geen zendmasten die reiken tot aan Klein Curacao en er zijn ook geen zendmasten of WiFi op Klein Curacao.

Ja, u moet zelf handdoeken meenemen. 

Nee, er zijn geen restaurants of bars op Klein Curacao. 

Er zijn alleen dagtrips naar Klein Curacao. Meestal varen de boten uit tussen 07:00 en 08:30 afhankelijk van de dagtrip die u heeft gekozen. Tussen 16:00 en 17:00 zijn de boten weer terug in de haven van Curacao.

Een heerlijk eiland vind je in Klein Curaçao met geweldige verzorging waaronder Premium Open Bar en heerlijke maaltijden

Eenmaal aangekomen

Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao, voel je de stress van het dagelijkse leven direct van je afglijden. Dit afgelegen eiland is een oase van rust en schoonheid. De azuurblauwe oceaan strekt zich uit zo ver het oog reikt, en het zachte, witte zand streelt je voeten terwijl je langs de kustlijn loopt.

Premium Open Bar

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Klein Curaçao is de ‘premium open bar’ die vaak wordt aangeboden door de tourbedrijven die het eiland bezoeken. Terwijl je geniet van de zon en de zee, kun je jezelf verwennen met verfrissende cocktails en drankjes van hoge kwaliteit, allemaal inbegrepen in je avontuur. Het is werkelijk een traktatie om op een eiland te zijn waar je je dorst kunt lessen met de beste drankjes terwijl je de oceaanbries voelt.

Heerlijk Ontbijt

Een dag op Klein Curaçao begint meestal met een ‘heerlijk ontbijt’ verzorgd door de bemanning van je excursieboot. Terwijl je je tegoed doet aan vers fruit, gebak en andere lekkernijen, kun je je voorbereiden op een dag vol avontuur en ontspanning. Het ontbijt met uitzicht op de oceaan is een ervaring op zich en zet meteen de toon voor een geweldige dag.

Heerlijke BBQ Lunch

Na een ochtend van zwemmen, snorkelen en zonnebaden, staat er meestal een ‘heerlijke BBQ lunch’ voor je klaar. De geur van gegrilde vis, vlees en lokale specialiteiten vult de lucht terwijl je geniet van een smakelijke maaltijd met je medereizigers. Het is de perfecte manier om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de lokale keuken.

Non-Alcoholische Drankjes

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan degenen die geen alcohol drinken, want er zijn altijd ‘non-alcoholische drankjes’ beschikbaar. Verfrissende frisdranken, vruchtensappen en water zijn ruimschoots voorhanden, zodat iedereen kan genieten van een verkoelend drankje.

Top Dag

Kortom, een dag op Klein Curaçao is een ‘top dag’ die je niet snel zult vergeten. Het eiland biedt de perfecte mix van ontspanning, avontuur en culinaire verwennerij. Of je nu wilt zwemmen in de turquoise wateren, de onderwaterwereld wilt verkennen tijdens het snorkelen, of gewoon wilt ontspannen op het strand met een cocktail in de hand, Klein Curaçao heeft voor ieder wat wils.

Dus, als je op zoek bent naar een ‘heerlijk eiland’, waar je kunt genieten van een ‘premium open bar’, een ‘heerlijk ontbijt’, een ‘heerlijke BBQ lunch’ en ‘non-alcoholische drankjes’, dan is Klein Curaçao de ideale bestemming voor jou. Kom en ontdek dit paradijs op aarde en beleef een ‘top dag’ die je nog lang zult koesteren. Geen wonder dat velen Klein Curaçao een heerlijk eiland vinden.

Ontdek het paradijselijke Klein Curaçao met Miss Ann Boattrips, Mermaid Boattrips en Irie Tours Curaçao

Klein Curaçao, een klein eiland ten zuidoosten van Curaçao, staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en kristalheldere wateren. Dit paradijselijke eiland is een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in het Caribisch gebied. Er zijn verschillende manieren om dit kleine stukje paradijs te verkennen, maar de meest populaire en betrouwbare manier is met Miss Ann Boattrips en Irie Tours Curaçao.

Miss Ann Boattrips, een gerenommeerde naam op het eiland, biedt de ultieme ervaring om Klein Curaçao te verkennen. Met hun luxe motorjacht kunt u genieten van het comfort en de stijl terwijl u op weg bent naar dit afgelegen juweeltje. De vriendelijke bemanning van Miss Ann staat bekend om hun warme gastvrijheid en uitstekende service. Ze zorgen ervoor dat uw reis naar Klein Curaçao onvergetelijk wordt.

Een andere geweldige optie om Klein Curaçao te ontdekken is met Irie Tours Curaçao. Deze touroperator staat bekend om zijn professionele aanpak en deskundige gidsen. Ze bieden verschillende opties om Klein Curaçao te verkennen, waaronder dagtochten met de nieuwste catamarans. Deze catamarans zijn comfortabel en bieden voldoende ruimte om te ontspannen terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Mermaid Boattrips op Curaçao biedt een betoverende ervaring voor iedereen die de schatten van de Caribische Zee wil ontdekken. Met hun prachtige zeiljachten nemen ze bezoekers mee op avontuurlijke reizen langs de azuurblauwe wateren van het eiland. Of je nu wilt snorkelen in kleurrijke koraalriffen, de onderwaterwereld wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen op het dek, Mermaid Boattrips heeft voor elk wat wils. Hun deskundige bemanning deelt bovendien graag lokale kennis en verhalen. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, een dag met Mermaid Boattrips op Curaçao belooft herinneringen voor het leven.

Blue Finn Charters is nog een andere optie voor avontuurlijke reizigers. Ze bieden spannende boottochten naar Klein Curaçao en zijn bekend om hun ervaren kapiteins en moderne boten. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke watersporten of gewoon wilt ontspannen op een afgelegen strand, BlueFinn Charters heeft voor elk wat wils.

Wat Klein Curaçao zo bijzonder maakt, zijn de ongerepte stranden, het kristalheldere water en de diverse onderwaterwereld. Veel van deze aanbieders organiseren snorkel- en duiktochten, waarbij u de kans krijgt om de kleurrijke koraalriffen en tropische vissen te bewonderen die deze regio te bieden heeft. Diverse aanbieders op het eiland bieden deze spannende mogelijkheden, waardoor u de onderwaterwereld van Klein Curaçao kunt verkennen.

Na een dag vol avontuur op Klein Curaçao kunt u genieten van een uitgebreid bbq buffet, bereid door de getalenteerde chef-koks aan boord van de boten. Dit is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van heerlijk eten terwijl u uitkijkt over de azuurblauwe zee.

Of u nu kiest voor Miss Ann Boattrips, Irie Tours Curaçao, Blue Finn Charters, Mermaid Boattrips, of een van de andere diverse aanbieders, een bezoek aan Klein Curaçao zal een ervaring zijn die u niet snel zult vergeten. Verken de prachtige stranden, duik in de fascinerende onderwaterwereld en geniet van de warme gastvrijheid van Curaçao. Met de nieuwste catamarans en luxe motorjachten tot uw beschikking, staat een onvergetelijk avontuur op u te wachten op dit betoverende eiland.

Klein Curaçao: Het Zonovergoten Bounty Eiland met de Mooiste Stranden

Klein Curaçao, ook wel bekend als “Paradijselijke Klein Curaçao”, is een heerlijke eilandbestemming die zijn roem verdient vanwege zijn prachtige natuurlijke pracht. Dit kleine paradijs, dat bekend staat als een mooie eiland, ligt als een schat in de Caribische Zee en is de ultieme ontsnapping voor reizigers op zoek naar zon, zee, en de mooiste stranden.

Mooie Eiland Staat Bekend

Klein Curaçao heeft een welverdiende reputatie als een mooie eilandbestemming. Deze zonovergoten bounty eiland is slechts een korte boottocht verwijderd van Curaçao en biedt een intieme ervaring op een klein stukje paradijs. Het eiland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, die wordt benadrukt door de mooiste stranden die je ooit zult zien.

Mooiste Stranden

Het meest opvallende kenmerk van Klein Curaçao is ongetwijfeld de overvloed aan parelwitte stranden die de kustlijn sieren. Deze parelwitte stranden, omringd door een blauwe zee, vormen de kern van de aantrekkingskracht van het eiland. Ze zijn de mooiste stranden die je je kunt voorstellen en bieden de perfecte setting voor ontspanning en avontuur.

Parelwit Strand en Blauwe Zee

Wanneer je het parelwitte strand van Klein Curaçao betreedt, zul je versteld staan van de zachtheid van het zand onder je voeten. De aanblik van de eindeloze blauwe zee is adembenemend. Deze blauwe zee, die het meest oostelijke punt van het eiland omringt, is uitnodigend voor zowel zwemmers als watersportliefhebbers.

Heerlijke Eiland

Klein Curaçao wordt vaak beschreven als een heerlijke eilandbestemming, en dit is niet zonder reden. Het is een plek waar de tijd lijkt te vertragen en waar je jezelf kunt onderdompelen in de schoonheid van de natuur. Of je nu ontspant op het parelwitte strand, snorkelt in de omliggende wateren, of de historische vuurtoren bezoekt die het eiland siert, je zult de charme van dit heerlijke eiland voelen.

Activiteiten op Klein Curaçao

Klein Curaçao biedt meer dan alleen mooie stranden en een blauwe zee. Snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten vanwege het prachtige onderwaterleven, terwijl vogelspotters genieten van de verscheidenheid aan zeevogels die het eiland hun thuis noemen. De historische vuurtoren, gelegen op het meest oostelijke punt van Klein Curaçao, is ook een must-see attractie voor geschiedenisliefhebbers.

Een Onvergetelijke Ervaring

Een bezoek aan Klein Curaçao staat garant voor een heerlijke dag, een onvergetelijke ervaring. Dit zonovergoten bounty eiland met de mooiste stranden nodigt je uit om de schoonheid van de natuur te omarmen. Of je nu de dag doorbrengt op een parelwit strand, zwemt in de blauwe zee, of de rijke geschiedenis van het eiland ontdekt, Klein Curaçao biedt een ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Het is een paradijs op aarde, een plek van puur genot voor reizigers die hunkeren naar rust, schoonheid en avontuur.