Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Vlag Curacao

Is een bezoek aan Klein Curacao de moeite waard?

Er zijn mensen die zich af vragen of het wel de moeite waard is om naar Klein Curacao te gaan, ook omdat het best een dure trip is. Wanneer we deze vraag stellen aan mensen die overwegen om naar Klein Curacao te gaan zijn de meningen soms verdeeld. Er zijn mensen die zeggen: ‘Wanneer je naar Parijs gaat sla je de Eiffeltoren toch ook niet over.’ of ‘Een kans om naar een echt onbewoond, tropisch bounty eiland te gaan, die kans krijg je misschien maar één keer in je leven en moet je toch met beide handen grijpen.’ Andere mensen geven juist aan: ‘Mooie stranden en bezienswaardigheden heb je toch ook gewoon op Curacao.’ of ‘Ik vind het wel heel veel geld om een dagje op stap te gaan, alles is al zo duur en daar kan ik ook heel veel andere leuke dingen op Curacao van doen.’ of ‘Een trip naar Klein Curacao duurt altijd een hele dag, ik had graag korter willen gaan.’

Dus een trip naar Klein Curacao, gaan of overslaan?

 

Gaan

Op de vlag van Curacao staan twee gele sterren, een grote ster en een kleine ster. De grote ster staat voor Curacao en de kleine ster voor Klein Curacao. Er valt dus wel iets te zeggen voor de vergelijking met Parijs en de Eiffeltoren. Ook is één van de meest gestelde vragen die reizigers krijgen na afloop van hun vakantie door de achterblijvers: ‘Vertel, hoe was je vakantie? En zijn jullie ook naar Klein Curacao geweest?’ Er zijn daarom mensen die een vakantie naar Curacao als incompleet ervaren of er spijt van krijgen wanneer ze Klein Curacao niet hebben bezocht. Een trip naar Klein Curacao staat niet voor niets in elk top 10 lijstje van activiteiten op Curacao op de eerste plaats.

En het bezoeken van een echt onbewoond, tropisch, bounty eiland is natuurlijk wel een hele unieke ervaring. Zwemmen met grote zeeschildpadden en wilde dolfijnen van heel dichtbij zien. En dan ook nog de gelegenheid om een aantal culturele bezienswaardigheden te bezichtigen. Wat dit echt bijzonder maakt is dat deze combinatie vrijwel nergens ter wereld mogelijk is in één trip en op één dag.

 

Overslaan

Een bezoek aan Klein Curacao is best duur en er zijn inderdaad geen korteren trips mogelijk, deze trip duurt altijd een hele dag en er zijn geen veerdiensten die naar het eiland gaan. Ook is het helemaal waar dat Curacao ook prachtige stranden en bezienswaardigheden heeft waar u met het geld dat u bespaart door niet te gaan ook hele leuke dingen van kunt doen. Een trip naar Klein Curacao kost tenminste €99,- per persoon en Curacao telt ongeveer 40 verschillende stranden waarvan het grootste deel echt prachtig is. Daar staat maar 1 strand op Klein Curacao tegenover. Dit strand is echter wel ongeveer een kilometer lang, loopt langs de gehele westkust van het eiland en is al twee keer op Lonely Planet uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Afgezien van het strand heeft Curacao natuurlijk nog tal van andere prachtige en leuke bezienswaardigheden waar dat op Klein Curacao aanzienlijk beperkter is.

‘Het is best een dure trip, maar wat krijgen we daar nu precies voor terug?’

Dat is een hele goede en ook terechte vraag.

  • Om het onbewoond eiland gevoel te kunnen waarborgen zijn er dagelijks maar een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar om er voor te zorgen dat het nooit druk wordt op het eiland.
  • De overtocht is altijd op een bijzondere boot zoals een een catamaran of een mooie jacht.
  • Bij alle trips is het eten (een BBQ lunch) en onbeperkt drinken gedurende de hele dag bij de prijs inbegrepen.

 

Bij de meeste trips krijgt u er ook een ontbijt bij. Normaal gesproken als je op Curacao een dagje erop uit gaat kost een gemiddelde lunch en drankjes gedurende de hele dag al snel €50 per persoon. Dat wil dus zeggen dat ongeveer de helft van de prijs van deze trip alleen al op gaat aan eten en drinken. Dan valt het ineens best wel mee hoe duur een trip naar Klein Curacao is. De kosten die dan overblijven zijn voor de overtocht op een prachtige boot, wat al een belevenis op zich is, gratis gebruik mogen maken van een snorkel-set gedurende de hele dag en voor wat natuurlijk het belangrijkste is: Klein Curacao ontdekken. Een dag doorbrengen op een echt onbewoond bounty eiland, snorkelen met zeeschildpadden, wilde dolfijnen spotten, de iconische vuurtoren en de scheepswrakken bezichtigen.

 

Conclusie

Een trip naar Klein Curacao is de perfecte combinatie van avontuur, ontspanning, cultuur en verwennerij, maar duurt wel altijd een hele dag, er zit een prijskaartje aan en er valt ook heel veel te doen en te zien gewoon op Curacao.

Wilt u nog meer informatie? Hier kunt u lezen wat u precies van een trip naar Klein Curacao kunt verwachten met een overzicht van de trips die wij aanbieden. Of wilt u eerst meer te weten komen over het eiland zelf? Wij hebben alle informatie over Klein Curacao voor u op een rijtje gezet.