Vlag Curacao

Is Klein Curacao de moeite waard?

Veel mensen vragen zich af of het wel de moeite waard is om naar Klein Curacao te gaan, ook omdat het best een dure trip is. Wanneer we deze vraag stellen aan mensen die overwegen om naar Klein Curacao te gaan zijn de meningen erg verdeeld. Er zijn mensen die zeggen: ‘Wanneer je naar Parijs gaat sla je de Eiffeltoren toch ook niet over.’ of ‘Een kans om naar een echt onbewoond, tropisch bounty eiland te gaan, die kans moet je toch met beide handen grijpen.’ Andere mensen geven juist aan: ‘Mooie stranden heb je toch ook gewoon op Curacao.’ of ‘Ik vind het wel heel veel geld om een dagje op stap te gaan, alles is al zo duur en daar kan ik ook heel veel andere leuke dingen op Curacao van doen.’

Gaan

Op de vlag van Curacao staan twee gele sterren, een grote ster en een kleine ster. De grote ster staat voor Curacao en de kleine ster voor Klein Curacao. Er valt dus wel iets te zeggen voor de vergelijking met Parijs en de Eiffeltoren. Ook is één van de meest gestelde vragen die mensen krijgen na afloop van hun vakantie door de achterblijvers: ‘Vertel, hoe was je vakantie? En zijn jullie ook naar Klein Curacao geweest?’ Er zijn daarom mensen die een vakantie naar Curacao als incompleet ervaren wanneer ze Klein Curacao niet hebben gezien.

En het bezoeken van een echt onbewoond, tropisch, bounty eiland. Zwemmen met grote zeeschildpadden en wilde dolfijnen van heel dichtbij zien. Wat dit zo bijzonder maakt is dat deze combinatie vrijwel nergens ter wereld mogelijk is in één trip en op één dag.

Overslaan

Maar aan een Klein Curacao trip is wel best prijzig en het is helemaal waar dat Curacao ook prachtige stranden heeft waar u met het geld dat u bespaart door niet te gaan ook hele leuke dingen kunt doen. Een trip naar Klein Curacao kost toch al snel tenminste €100,- per persoon en Curacao telt ongeveer 40 verschillende stranden waarvan het grootste deel echt prachtig is. Daar staat maar 1 strand op Klein Curacao tegenover. Dit strand is echter wel ongeveer een kilometer lang en loopt langs de gehele westkust van het eiland. Afgezien van het strand heeft Curacao natuurlijk nog tal van andere prachtige en leuke bezienswaardigheden waar dat op Klein Curacao met bijvoorbeeld haar vuurtoren en het scheepswrak aanzienlijk beperkter is.

Prijs

‘Het is best een dure trip, maar wat krijgen we daar nu precies voor terug?’ Dat is een hele goeie en ook terechte vraag. Bij alle trips is het eten (een BBQ lunch) en drinken onbeperkt bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste trips krijgt u ook een ontbijt. Normaal gesproken als je op Curacao een dagje erop uit gaat kost een gemiddelde lunch met drankjes erbij al snel rond de €25 per persoon. En laten we voor de losse drankjes die gedurende de dag genuttigd worden even uitgaan van €30 per persoon. Dan hebben we het over €55 per persoon in totaal. Dat wil dus zeggen dat tussen de 40 en 50% van de prijs van een trip naar Klein Curacao alleen al voor het eten en drinken is. Dan valt het ineens best wel heel erg mee hoe duur een trip naar Klein Curacao is. De kosten die dan overblijven zijn voor de overtocht op een prachtige boot, wat al een ervaring op zich is, de huur van een snorkel-set gedurende de hele dag en voor wat in onze ogen het belangrijkste is, namelijk: Klein Curacao bewonderen en ontdekken. Een dag doorbrengen op een echt onbewoond, tropisch, bounty eiland. Snorkelen met zeeschildpadden en wilde dolfijnen spotten. We hebben mensen wel eens horen zeggen dat die ervaring juist onbetaalbaar is.

Wij hopen u een beetje geholpen te hebben bij het maken van een keuze. Wilt u dan nu het overzicht van de verschillende trips naar Klein Curacao zien die wij aanbieden? Of wilt u liever eerst alle beschikbare informatie over Klein Curacao doornemen waar u kunt lezen wat er allemaal te doen en te zien is?

Klein Curacao