Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Varen op een boot naar Klein Curacao

Hoe lang is het varen van Curacao naar Klein Curacao?

In 2024 bedraagt de vaartijd van Curacao naar Klein Curacao gemiddeld anderhalf uur. De exacte vaartijd is afhankelijk van het type boot en de weersomstandigheden.

 

Overzicht van de afstand en route

Curacao en Klein Curacao liggen in de zuidelijke Caribische Zee met een afstand van ongeveer 10 kilometer tussen beiden. De afstand tussen de twee eilanden lijkt misschien niet erg groot, maar het is belangrijk om te bedenken dat de vaartijd afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de lokatie van de haven waarvandaan de boot vertrekt.

De gebruikelijke vaarroute van Curacao naar Klein Curacao gaat vanuit het zuidelijke deel van Curacao, meestal vanuit de haven op de Caracasbaai, die in het Santa Barbara resort of vanaf het strand van Jan Thiel. Vanaf vaart de boot eerst langs de kust van Curacao en steekt vervolgens de open zee over richting Klein Curaçao. De verschillende vertrekpunten van de diverse trips staan bij elke trip aangegeven.

 

Factoren die van invloed zijn op de vaartijd

Er zijn verschillende factoren die de vaartijd van Curacao naar Klein Curacao beïnvloeden. Een belangrijke factor is het weer en de zeecondities. Sterke wind of ruwe zeeën kunnen de reis vertragen en de vaartijd verlengen. Het is daarom aan te raden om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en, indien mogelijk, een dag te kiezen met gunstige omstandigheden.

Daarnaast kan het type boot dat wordt gebruikt en de snelheid ervan ook van invloed zijn op de vaartijd. Sommige trips maken gebruik van snellere kleine boten, terwijl andere kiezen voor grotere zeilboten of jachten. De snelheid van de boot kan variëren en daarmee ook de reisduur.

 

Gemiddelde vaartijd gespecificeerd per boot

De snelste manier om Klein Curacao te bereiken is op dit moment met de klein jacht genaamd de Bobcat, deze zal er ongeveer een uur en een kwartier over doen. Voor de grote jacht de Serendipity bedraagt dit ongeveer anderhalf uur. Kiest u voor één van de catamarans dan bedraagt de oversteek ongeveer een uur en drie kwartier. En het grootste schip de Mermaid doet er bijna twee uur over.

 

Praktische tips voor een trip naar Klein Curacao

Als u van plan bent om Klein Curacao te bezoeken, zijn hier een paar praktische tips om uw reis soepel te laten verlopen:

  1. Boek uw Klein Curacao trip op tijd: Klein Curacao is een populaire bestemming en het is raadzaam om uw boottocht ruim van tevoren te boeken om teleurstellingen te voorkomen.
  2. Neem essentials mee: Zorg ervoor dat u een handdoek, zonnebrandcrème en een hoed of pet meeneemt. Vergeet ook uw camera niet om de prachtige momenten vast te leggen.
  3. Veiligheid en comfort: Volg de instructies van de bootbemanning op en houd rekening met mogelijke zeeziekte, neem indien nodig preventieve maatregelen.