duiken klein curacao

Duiken op Klein Curacao

Hoewel Klein Curacao maar, zoals de naam al zegt, een klein eilandje is, is er toch nog meer dan genoeg te doen. Een van de leukste dingen die je kunt doen tijdens je bezoek aan Klein Curacao is om te gaan duiken! Niet veel mensen hebben dit al eens gedaan, maar het is altijd een unieke en onvergetelijke ervaring! Veel mensen duiken rondom Curacao, maar duiken op Klein Curacao moet je ook echt eens geprobeerd hebben!

 

Wat maakt duiken op Klein Curacao zo bijzonder?

Wanneer je gaat duiken op Klein Curacao, zijn er een aantal dingen die je kan verwachten. Uiteraard is niet iedere keer duiken hetzelfde, maar over het algemeen zijn er wel een aantal dingen je kunt verwachten. Het is echter niet zo dat je bij iedere touroperator op dezelfde dag kan gaan duiken dus houd hier rekening mee! Op Klein Curacao kan je bijvoorbeeld kiezen voor een duiktrip met de Mermaid. Hierbij brengt de bijboot je naar je eerste duiklocatie. Het bijzondere aan het water rondom Klein Curacao is dat het water ontzettend helder is. Hierdoor kan je tijdens het duiken meer dan genoeg zien en zo al het moois om je heen bewonderen! Ook duik je op Klein Curacao naast een verticale wand. Hetgeen wat deze wand zo speciaal maakt, is omdat deze wel 40 meter diep is!

 

Na afloop van je eerste duik wordt je weer door een boot opgehaald. Deze brengt je naar Klein Curacao toe, waar je even kan bijkomen en iets kan eten. Ook krijg je hier de tijd om Klein Curacao verder te gaan verkennen. Bekijk eens de verschillende scheepswrakken rondom het eiland of bezoek de roze vuurtoren in het midden van Klein Curacao! Hierna is het tijd voor de tweede duik, waarbij je schildpadden kan zien! Dit doe je in een soort van heuvelachtig rif dat zich aan de westkant van het kleine eiland bevindt. Zo heb je de kans om bij het duiken schildpadden in hun eigen leefomgeving te zien!

 

Hoe kan ik gaan duiken op Klein Curacao?

Voor het duiken op Klein Curacao heb je natuurlijk een tour operatoer nodig. Deze brengen je van Curacao naar Klein Curacao, waar je kan gaan duiken. Sommige touroperators bieden je zelfs de kans om eerst op Curacao te gaan duiken en daarna word je dan naar Klein Curacao gebracht. Wanneer je gaat duiken, kan je zelf kiezen hoe je dit wilt doen. Je kan bijvoorbeeld een groepsreis plannen, maar privé een boot huren is natuurlijk ook mogelijk. Dit laatste biedt je dan weer de kans om de hele dag in te delen zoals je dat zelf graag wilt.

 

Bij het duiken op Klein Curacao moet je er echter wel rekening mee houden dat je bij de meeste touroperators moet aanmelden met minimaal 2 personen. Je zou daarentegen ook naar een aanbieder kunnen gaan die gewoon de spullen verkopen, maar hierbij krijg je dus geen begeleiding buiten de tips van de bemanning. Wanneer je wilt gaan duiken op Klein Curacao kost dit meestal rond de $150 tot $350 per persoon. Dit ligt er natuurlijk aan of je een gids mee wilt hebben bij het duiken en of je nog duikuitrusting moet huren. Houd er wel rekening mee dat het vaak goedkoper is met meerdere personen en al helemaal voor een privé boot is dit een slim idee vanaf 3 à 4 personen.

Klein Curacao