KCT Logo sunset
TA Green Halo DEF 23
duiken curacao

De mooiste duikvakantie brengt je naar Curaçao

 

Overal ter wereld vind je schitterende plekken om te duiken. Het ontdekken van deze betoverende onderwaterwereld is voor veel mensen een droom. Van de Great Barrier Reef in Australië tot de helderblauwe zee van Curaçao, de ene plek is nog mooier dan de ander. Hoe mooi al deze plekken ook zijn, de mooiste duikvakantie brengt je toch echt naar Curaçao. Maar wat als je nog nooit een duik in de diepblauwe zee hebt genomen? En wat kost duiken eigenlijk? Laat ons je meenemen naar de sprookjesachtige wereld van de meest kleurrijke tropische vissen, reusachtige zeeschildpadden en bijzonder mooie koraalriffen. Wij leggen je uit waar je moet zijn voor de mooiste duiklocaties en hoe je je duikbrevet op Curaçao kunt behalen.

 

Duikschool Curaçao

Heb je nog nooit gedoken? Dan is Curaçao de perfecte plek om het te leren! De hagelwitte stranden, de zachtjes wuivende palmbomen en de helderblauwe zee zijn vanaf het land al prachtig, maar onder water gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Een onontdekte wereld ligt aan je voeten en wacht op echte avonturiers als jij. Doordat Curaçao vrijwel geen sterke stromingen kent, helder water heeft en er het er vrijwel het hele jaar lekker warm is, is dit de perfecte plek om te leren duiken. Maar hiervoor zul je eerst een duikschool op Curaçao moeten vinden. Gelukkig is dat niet zo moeilijk, want er zijn verschillende goede duikscholen te vinden op dit tropische eiland. Bijvoorbeeld Scuba Lodge Dive Center Pietermaai. In kleine groepjes leer je alles wat je moet weten over duiken. De persoonlijke aandacht en de rust en kalmte waarmee ze je leren duiken is een absolute aanrader. Ze nemen je mee naar prachtige locaties en duiken samen met jou de schitterende diepte in. Zo zijn er nog diverse duikscholen waar je (meerdaagse) cursussen kunt volgen, zodat je vol vertrouwen de onderwaterwereld tegemoet kunt duiken.

 

Wat kost duiken op Curacao?

Maar wat kost duiken op Curacao eigenlijk? Dat ligt geheel aan jouw wensen. Leren duiken in een zwembad is goedkoper dan het open water opzoeken. Je hebt cursussen van een halve dag waarbij je onder andere leert hoe het is om onder water adem te halen. Maar je hebt ook meerdaagse cursussen waarbij je schitterende duiklocaties met je instructeur gaat bezoeken. Leren duiken kun je dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wij raden het aan om je goed te verdiepen in de verschillende duikscholen en te bekijken wat jij graag zou willen leren. Houd er rekening mee dat het een paar honderd euro zal gaan kosten als je een echte goede duikinstructeur zoekt. Ook het halen van een duikbrevet kan bij verschillende duikscholen. Houd ook hier rekening mee dat het gauw een paar honderd euro kan kosten.

 

Waar kun je duiken op Curacao?

We noemden het al eerder: voor de mooiste duikvakantie moet je naar Curaçao. Waarom? Omdat je hier talloze schitterende duiklocaties hebt voor ieder niveau. Een echte parel is Playa Kalki. Hier vind je beeldschone koraalformaties en schitterende tropische vissen knabbelen aan je benen tijdens je duik. Na de duik kun je even uitrusten en genieten van de zon op het prachtige witte zandstrand. Ook Porto Marie is een unieke plek om te duiken. En voor beginners is dit een aanrader! Extra bijzonder aan deze plek is dat je er zeldzame vissen kunt spotten.

En dan natuurlijk Klein Curacao. Dit idyllische onbewoonde eiland is een paradijs op aarde. Niet alleen het eiland, maar ook haar onderwaterwereld is betoverend. De kans om een stukje samen te zwemmen met een schildpad is op deze plek zeer groot! Een indrukwekkende belevenis die je niet snel zult vergeten!

Zijn er mensen in je gezelschap die liever niet duiken? Op de genoemde plekken kun je ook uitstekend snorkelen. Met snorkelen kun je niet zo ver onder water gaan als met duiken, maar dat is ook niet altijd nodig. De betoverend mooie onderwaterwereld kun je ook prima ontdekken met snorkelen. Wij kunnen je op een van onze prachtige boten meenemen naar Klein Curaçao. Je krijgt alle tijd om het eiland én haar onderwaterwereld te ontdekken. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag waar je moet zijn voor de mooiste duiklocaties op Curaçao en haar kleine broertje Klein Curaçao.