Zeeschildpadden op Klein Curacao

De beste plekken om schildpadden te spotten op Curaçao

Curaçao is een tropisch paradijs dat bekend staat om zijn prachtige onderwaterwereld. Het is dan ook dé plek voor duik- en snorkelliefhebbers. Van snorkelen met schildpadden tot zwemmen met de mooiste vissen en kijken naar het bijzondere koraal. Als je naar Curaçao gaat, moet je een duik in zee hebben genomen bij de vele stranden die daar te vinden zijn. Zwemmen met schildpadden is voor velen een ervaring die je minstens één keer in je leven gedaan moet hebben. Curaçao is hiervoor de ideale bestemming. Maar waar op Curaçao is de beste plek om schildpadden te spotten? In deze blog vertellen we je er meer over!

 

Playa Grandi

Playa Grandi is een klein strand helemaal tot aan het Westpunt van Curaçao. Playa Grandi is een zeer populair strand, ook al is het niet een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand is een echt vissersstrand. In de vroege ochtend vertrekken veel vissers en komen later op de dag terug met hun vangst. De vangst wordt nog op het strand klaargemaakt voor de verkoop en wat overblijft gaat terug de zee in. Iets waar de schildpadden in de zee erg blij mee zijn. Elke dag zijn er een groot aantal schildpadden op het strand te vinden, waardoor het een toplocatie is om schildpadden te spotten en ermee te zwemmen.

 

Klein Curaçao

Klein Curacao is een onbewoond eiland op een paar kilometer afstand van Curaçao. Elke dag vertrekken er vroeg in de ochtend meerdere luxe boten naar het eiland om daar de hele dag door te brengen. Het eiland staat bekend om het prachtige witte strand en het heldere azuurblauwe water. Naast een bezoek aan de vuurtoren, het scheepswrak en uitrusten op het strand, kunt u zich ook vermaken in de zee. Klein Curaçao staat bekend om zijn bijzondere onderwaterwereld. Van prachtige vissen tot prachtig koraal en schildpadden en soms zelfs dolfijnen spotten, het kan hier allemaal. De kans dat je tijdens het snorkelen een schildpad tegenkomt is dan ook erg groot. Dus heb je zin om een dagje uit te gaan? Dan is een dagtocht naar Klein Curaçao zeker de moeite waard!

 

Playa Lagun

Playa Lagun is, net als Playa Grandi, een klein vissersstrandje. Het strand ligt ten zuiden van Westpunt en is gelegen tussen twee grote rotsen. Door de rotsen vind je onder water veel mooie vissen en een mooi koraaldek. Het is een plek waar veel schildpadden komen om voedsel te zoeken. Vaak komen de schildpadden tussen 16.00 en 18.00 uur om hun eten te zoeken, het ideale moment om te gaan snorkelen! Ga je liever niet de zee in? Dan is Playa Lagun ook een prachtig strand om te bezoeken. Naast het prachtige strand zijn er veel leguanen tussen de rotsen.

 

Kokomo-strand

Kokomo Beach is een strand op 10 minuten afstand van Willemstad. Het is een kleiner strand met een restaurant en enkele ligbedden waar je heerlijk kunt relaxen. Er is ook een duikschool waar je snorkeluitrusting kunt huren. Tijdens het snorkelen kun je verschillende vissen, prachtig koraal en schildpadden tegenkomen. Hoewel Kokomo Beach wat kleiner is dan de andere stranden, is het zeker een bezoekje waard!

Klein Curacao