Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
wildlife klein curacao

Dieren op Klein Curacao

Tijdens een  Klein Curacao trip is er van alles wat je kan doen en bezichtigen. Je kan een wandeling langs het strand van Klein Curacao maken en kijken naar de scheepswrakken die er te vinden zijn of je kan eens een kijkje nemen bij de iconische roze vuurtoren. Ook is het erg leuk om te gaan snorkelen of duiken in de zee bij Klein Curacao. Hier kan je de mooie onderwaterwereld bewonderen en zie je allerlei dieren zoals bijvoorbeeld zeeschildpadden. Op het eiland zijn echter ook genoeg dieren die je kan bewonderen. Hier vind je meer over het wildlife op Klein Curacao.

 

Amerikaanse dwergstern

De Amerikaanse dwergstern is een kleine vogel van 21 cm die onder andere te vinden is op Klein Curacao. Oorspronkelijk was het verspreidingsgebied van de vogel aan zowel de golfkust en oostkust als de kust van Baja California. Daarnaast was deze ook te vinden langs de rivieren van het Mississippi bekken. Inmiddels is de Amerikaanse dwergstern echter ook volop te bewonderen in Klein Curacao. De Amerikaanse dwergstern is een bedreigde diersoort dankzij de mensheid. Ze broeden normaal namelijk op het strand, maar menselijke activiteiten verstoren dit proces voor ze. Dat is dan ook een van de redenen dat Klein Curacao zo geschikt is voor deze vogels. Het is een onbewoond eiland waar het nooit echt druk is van de toeristen. Hierdoor is het een perfect leefgebied voor de Amerikaanse dwergstern.

 

De karetschildpad

Bij het duiken rondom Klein Curacao kan je zeeschildpadden bewonderen en één van de soorten schildpadden die je kan tegenkomen, is de karetschildpad. De karetschildpad is een middelgrote soort met een schildlengte van zo’n 90 centimeter. Deze schildpadden komen vooral voor in de buurt van rotskusten en ondiepe wateren en is daardoor helemaal in zijn element in de zee rondom Klein Curacao. De karetschildpad komt eigenlijk nooit aan land, alleen om eieren te leggen. Daarom zal je de karetschildpadden ook alleen maar kunnen zien wanneer ze eieren leggen of wanneer je in de zee gaat snorkelen of duiken. Het voedsel van deze schildpadden bestaat voornamelijk uit sponsdieren en andere zeeplanten en -dieren. Dit kunnen ze vooral vinden in koraalriffen en hier heeft Klein Curacao er gelukkig genoeg van!

 

De soepschildpad

Een andere zeeschildpad die je kan tegenkomen op Klein Curacao is de soepschildpad. Deze is de grootste schildpad van de verschillende zeeschildpadden met een schildlengte van een meter. Het voedsel van deze dieren bestaat in de eerste plaats uit dierlijk materiaal, maar ook zeegras en algen kunnen gegeten worden door de volwassenen. Dit maakt Klein Curacao het perfecte leefgebied voor deze schildpadden! Er zwemmen namelijk meer dan genoeg dieren in de zee rondom Klein Curacao en zeeplanten zijn meer dan genoeg te vinden in de mooie koraalriffen van het eiland! Wanneer de soepschildpadden eieren afzetten, kruipen ze hiervoor in de nacht aan land, waardoor je ze zelden op het land van Klein Curacao zal zien. In de zee kan je ze echter wel spotten tijdens het snorkelen of duiken!

 

De gestreepte anolis

De gestreepte anolis is een diersoort die je wel veel op het land van Klein Curacao kan zien. Deze boomhagedis is redelijk groot en kan soms een kopromplengte hebben van wel 8,5 centimeter! Met de staart erbij gerekend, kunnen deze dieren een lichaamslengte hebben van 28,5 centimeter. De gestreepte anolis is een hagedis die je alleen maar kan tegenkomen op de eilanden Aruba, Curacao, Suriname en Klein Curacao. Bij deze laatste twee heeft de mens het dier echter geïntroduceerd aan het leefgebied. Wanneer je dus een wandeling maakt over Klein Curacao moet je eens goed opletten of je deze diertjes niet snel ergens ziet wegschieten!