Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Curacao sign op het strand

De leukste tips voor jouw vakantie naar Curaçao

Parelwitte stranden, palmbomen en een azuurblauwe oceaan… Dit klinkt als een paradijs uit een sprookje, maar het is werkelijkheid op Curaçao.

Ga jij binnenkort op vakantie naar dit prachtige eiland? In dit artikel geven we je de tips om jouw vakantie naar Curaçao onvergetelijk te maken, van een excursie naar Klein Curacao tot het bezoeken van Willemstad.

Excursie naar Klein Curacao

Een excursie naar Klein Curacao mag zeker niet ontbreken tijdens jouw trip naar Curaçao. Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland vlak voor de kust van Curaçao. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,7 vierkante kilometer. Op het eiland zijn geen menselijke invloeden terug te zien, wat betekent dat er geen infrastructuur of andere faciliteiten zijn. Deze puurheid geeft het eiland iets magisch. Een excursie naar Klein Curacao is uitermate geschikt om te duiken en snorkelen. Er zijn namelijk prachtige koraalriffen te zien. De excursie naar Klein Curacao kan worden gedaan per boot. Er zijn verschillende soorten boten waarmee je een excursie naar Klein Curacao kunt maken. Kies voor je een luxe jacht, of toch voor een catamaran? Er is bij ons heel veel mogelijk!

Zoutpannen van Jan Kock

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de West Indische Compagnie? Dan is een bezoekje aan de zoutpannen zeker de moeite waard. Op de zoutpannen werd zout geoogst door de vele slaven. Tegenwoordig wordt er geen zout meer gewonnen, maar vormen de zoutpannen het leefgebied van flamingo’s die op zoek zijn naar voedsel. De kans is dus aanzienlijk groot dat je deze prachtige dieren tegenkomt tijdens een bezoekje aan de zoutpannen.

Struisvogelfarm

In Santa Catharina vind je de grootste struisvogelfarm van Curaçao. Deze struisvogelfarm is vooral geliefd onder kinderen. Tijdens een rondleiding op een safaritruck leer je alles over struisvogels. Op het einde van de rit kun je de struisvogels voeren. Tot slot kun je op een struisvogelei gaan staan. Maak je geen zorgen, het ei zal niet breken want struisvogeleieren zijn ontzettend sterk.

Stranden en baaitjes

Curaçao kent tal van prachtige stranden en baaitjes waar je heerlijk kunt genieten van de zon en zee. Wij raden aan om een auto te huren, zodat je op eigen houtje het eiland kunt gaan verkennen. Zo kom je ongetwijfeld uit bij één van de vele leuke stranden en baaitjes. Als je genoeg gezien hebt, kun je gewoon weer verder rijden.

Willemstad

Tot slot, de hoofdstad natuurlijk. In Willemstad wonen ongeveer 140 duizend inwoners, dit is 95 procent van de gehele bevolking van het eiland. Willemstad staat misschien wel het meest bekend om de gekleurde huizen en de Pontjesbrug. Er hangt een gezellige sfeer in de stad en er is genoeg te beleven. Van culinair genieten in restaurantjes tot aan het rondkijken in musea, een bezoekje aan Willemstad is zeker de moeite waard! En vergeet niet om foto’s te maken bij de welbekende Dushi of Curaçao letters, zo leg je jouw onvergetelijke trip naar Willemstad vast!