Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
family-playing-together-on-beach-CAIF19126

5x de leukste activiteiten op Curacao met kinderen

 

Op het Caribische eiland Curacao is ontzettend veel te doen voor mensen van alle leeftijden! Het is een geschikt eiland voor jongeren om naartoe te gaan om te feesten bijvoorbeeld, voor koppels die een romantische vakantie willen en voor families met kinderen! Er zijn meer dan genoeg leuke dingen die je op Curacao kunt doen met je kinderen, maar hieronder heb ik 5x de leukste activiteiten op Curacao met kinderen op een rijtje gezet.

1. Ga naar het strand

Op Curacao zijn veel verschillende, prachtige stranden te vinden, waar je als familie een ontzettend leuke dag kunt beleven! Zo is er bijvoorbeeld Playa Portomari. Dit strand ligt op prive gebied van de Plantages Portomari in het westen van het eiland. Het water is helder en kalm, wat perfect is voor de kinderen, want je hoeft je hier geen zorgen te maken voor wilde golven! Ook is er een dubbel rif, waar je kunt snorkelen. Op het strand is ook een restaurant met heerlijke gerechten en een bar met de lekkerste tropische cocktails voor de ouders!

Een ander prachtig strand op Curacao is Mambo Beach. Dit is misschien zelfs wel het meest bekende strand van heel Curacao! Hoewel het in de avonden vooral bekend staat als een plek waar jongeren graag uitgaan, is het overdag toch uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen. Op dit heerlijke strand kun je eigenlijk alles wel vinden. Niet alleen kun je hier wc’s en douches vinden, maar ook meer dan genoeg ligbedden en parasols! Als je honger hebt, heb je zelfs de keuze uit een aantal strandtenten, diverse restaurants en een snackbar. Ook zijn er verschillende barretjes te vinden. Mambo Beach heeft ook gratis WiFi op meerdere plekken, waardoor je niet al je mobiele data hoeft op te gebruiken. Verder is dit strand uniek, omdat het als enige strand op Curacao een boulevard heeft: de Mambo Beach Boulevard. Hier vind je veel leuke winkels, plekjes om te eten of drinken en ook clubs om uit te gaan. Er zijn hier ook 2 speeltuintjes voor de kinderen. Toegang tot de boulevard is gratis en het heeft gratis parkeren!

2. Klein Curacao

Als je eventjes weg wilt van alle drukte is Klein Curacao een perfecte optie! Dit kleine, onbewoonde eilandje is prachtig! Het ligt zo’n 25 kilometer van Curacao af en heeft een mooi wit strand, prachtig rif en een mooie, blauwe zee. Klein Curacao heeft tevens een omtrek van 2 vierkante kilometer, dus er is ook genoeg strand.

Als je een uitstapje naar Klein Curacao maakt, zijn er genoeg dingen die je er met je kinderen kunt doen. Allereerst kan je natuurlijk ontspannen op het parelwitte strand, wat tevens bekend staat als een van de mooiste stranden ter wereld! Als je graag iets meer wilt doen, kun je een wandeling maken met je familie naar de roze vuurtoren op Klein Curacao. Deze is midden op het eiland te vinden. Let wel op hier, want de renovatie is nog niet volledig af. Op Klein Curacao zijn er ook vaak zeeschildpadden te vinden die ook makkelijk te zien zijn dankzij het kristalheldere water! Iets anders op Klein Curacao wat de kinderen wellicht spannend vinden om te zien, zijn een aantal scheepswrakken die te vinden zijn rondom het eiland. Dit komt enerzijds doordat het een plat eiland is, wat slecht te zien is vanaf een schip. Daarbij waait er hier ook vaak een harde noordoostenwind en kunnen er sterke stromingen zijn, waardoor er dus een aantal scheepswrakken te zien zijn op Klein Curacao.

 

3. Dolphin Academy Curacao

Voor een speciale dag die je kinderen zich altijd zullen herinneren, is het een goed plan om naar de Dolphin Academy Curacao te gaan! Hier worden verschillende activiteiten rondom dolfijnen aangeboden waar je uit kunt kiezen. Een van de meest populaire activiteiten is misschien wel de ‘Dolphin Swim’ waarbij je echt met dolfijnen kunt gaan zwemmen! Hier geldt wel een minimale leeftijd van 8 jaar en minimale lengte van 1.30 meter. Dit is een hele bijzondere ervaring voor kinderen waarbij ze 30 minuten lang in de natuurlijke lagune van de dolfijnen met hen kunnen zwemmen!

Bij de Dolphin Academy Curacao wordt ook een ‘Dolphin Encounter’ aangeboden en dit is een goed alternatief op de zojuist genoemde optie voor mensen die liever niet met de dolfijnen samen willen zwemmen. Bij de Dolphin Encounter sta je op een platform in het water en kan je ook dolfijnen ontmoeten! Daarbij word je tijdens deze activiteit ook veel geleerd over dolfijnen. Er is geen minimale leeftijd voor deze activiteit.

 

4. Curacao Sea Aquarium

Een andere leuke manier om je kinderen de onderwaterwereld te laten verkennen, is door naar het Curacao Sea Aquarium te gaan! Dit is een fantastisch en uniek aquarium met een open water systeem. Dit houdt in dat er altijd nieuw zeewater in de aquaria wordt gepompt en ook weer wordt overgestort naar de zee. Op deze manier kunnen alle zeedieren in dit aquarium genieten van een natuurlijke omgeving zonder dat er allerlei chemicaliën of filters worden gebruikt. In dit aquarium is het mogelijk om haaien, kreeften of zelfs flamingo’s te zien. Daarbij kan je hier de dieren niet alleen ontmoeten, maar ook begroeten of zelfs voeren! Verder zijn er ook demonstraties iedere dag.

 

5. De Grotten van Hato

Een andere leuke, interactieve dag is een bezoekje aan de grotten van Hato. In deze grotten zijn zowel stalagmieten en stalagtieten als rotstekeningen, onderaardse meertjes en vleermuizen te zijn. Bij je bezoek aan deze grotten kan je een rondleiding van een gids vragen die je meer zal vertellen over de geschiedenis en alle mythes van de Grotten van Hato. Wat deze grotten ook bijzonder maakt, is dat ze, in tegenstelling tot de meeste grotten, lekker warm zijn. Normaal gesproken liggen grotten onder de zeespiegel, waardoor het in de grotten dus ook koud is, maar deze liggen 60 meter boven de zeespiegel en zal je merken dat het hier even warm is als buiten. Er staan zelfs ventilatoren in de Hato Caves!

Vond je dit een leuke blog en ben je benieuwd naar nog meer informatie over Curaçao? Lees dan ook over de beste restaurants in Willemstad, de mooiste duikvakantie in Curaçao, of neem een kijkje naar de werkgelegenheden in Curaçao.