Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
Klein Curacao trip met een catamaran

Boottocht naar Klein Curacao

Wanneer u besluit om een dagje Klein Curacao te bezoeken kan de overtocht al een avontuur op zich zijn. Over het algemeen doet een boot er tussen 1 uur en 1 uur en 45 minuten over om het eiland te bereiken. Dit is voor een groot deel afhankelijk afhankelijk van het type boot en de grootte van de boot. Om van de Klein Curacao trip iets bijzonders te maken is het mogelijk om voor de overtocht een keuze te maken uit verschillende soorten boten welke we hieronder zullen beschrijven. Vervolgens zullen we beschrijven hoe een boottocht naar Klein Curacao er precies uit ziet en wat u van deze dag mag verwachten.

 

Speedboot

De Bobcat en een kleine luxe jacht van ongeveer 15 meter lang. De boot biedt plaats aan ongeveer 22 personen. Het is een comfortabele boot met prettige stoelen en overkapping zodat iedereen in de schaduw zit. Met deze boot zal de overtocht ongeveer 60 minuten duren en omdat dit de kleinste boot is, is het ook de meest voordelige boottocht naar Klein Curacao.

 

Catamaran

Wij stellen u in de gelegenheid om uit vier catamarans te kiezen. Het gaat dan om twee wat kleinere catamarans, de Cool Runnings en de Rastamaran van de IRIE Times trip en twee grote catamarans, de Black & White en de Apache van de Blue Finn trip. De kleinere catamarans doen er ongeveer een uur en een kwartier over om Klein Curacao te bereiken en grote catamarans 20 minuten langer. Wat de trips op een catamaran uniek en avontuurlijk maken is dat je voorin de boot heerlijk in de netten kunt liggen en op de eerste rij ligt om wilde dolfijnen te spotten en dat het afhankelijk van de wind mogelijk is om zeilend terug te varen naar Curacao.

 

Motorboot en de Jacht.

Deze twee boten zijn redelijk vergelijkbaar met slechts twee grote verschillen. De jacht (de Serendipity) is aanzienlijk sneller. Waar de Serendipity er ongeveer een uur over doet om Klein Curacao te bereiken doet de motorboot (de Mermaid) hier ruim anderhalf uur over. En de jacht is een stuk luxer met wat meer ruimte. Op de jacht zit u in een comfortabele leren stoel op het boven- of achterdek van de boot, beiden geheel in de schaduw. Op de Mermaid zit u ook op het bovendek, ook comfortabel en ook in de schaduw, maar het is allemaal net iets meer bescheiden.

 

De trip naar Klein Curacao

De avontuurlijke reis naar Klein Curacao begint meestal ‘s ochtends vroeg wanneer u aan boord stapt van een van de vele boten die dagelijks vanaf Curacao vertrekken. Deze boottochten variëren in grootte en comfort, van intieme catamarans tot grotere zeilboten en zelfs luxe jachten. De keuze is aan u, afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur.

Wat te Verwachten op Klein Curacao

Na een ontspannende boottocht van ongeveer een uur tot anderhalf uur komt u aan op Klein Curacao. Bij aankomst wordt u begroet door een prachtig zandstrand met kristalhelder turquoise water. Het eiland zelf is vrij kaal en onbewoond, met uitzondering van een paar verlaten gebouwen en de karakteristieke vuurtoren die de horizon siert.

Strandparadijs

Klein Curacao staat vooral bekend om zijn ongerepte stranden. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te zonnen, te zwemmen, en te snorkelen. De onderwaterwereld rondom Klein Curacao is adembenemend, met een overvloed aan kleurrijke koralen en een verscheidenheid aan tropische vissen. Als u geluk heeft, kunt u zelfs schildpadden tegenkomen die hier hun thuis hebben gemaakt.

Verken het Eiland

Hoewel Klein Curacao klein is, is het eiland niet zonder bezienswaardigheden. Neem de tijd om de oude, verlaten vuurtoren te verkennen en te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de top. Er zijn ook enkele overblijfselen van vervallen gebouwen die nieuwsgierigheid opwekken en interessante foto’s opleveren.

Culinair Avontuur

De meeste boottochten naar Klein Curacao zijn inclusief een heerlijke barbecue-lunch op het strand. Geniet van gegrilde vis, kip, en lokale bijgerechten terwijl u luistert naar het geluid van de golven en de zachte bries van de Caribische Zee.

Praktische Tips voor uw Trip

  • Zonnebrandcrème: Zorg ervoor dat u voldoende zonnebrandcrème meeneemt en regelmatig opnieuw aanbrengt. De zon op Klein Curacao kan behoorlijk intens zijn.
  • Snorkeluitrusting: Als u van plan bent te snorkelen, overweeg dan om uw eigen uitrusting mee te nemen voor een comfortabele pasvorm.
  • Camera: Vergeet uw camera niet, want Klein Curacao biedt talloze fotomomenten die u niet wilt missen.
  • Veiligheid: Luister altijd naar de instructies van de bemanning van de boot en respecteer het zeeleven en het milieu op Klein Curacao.

 

Een boottocht naar Klein Curacao is een onvergetelijke ervaring die u tijdens uw verblijf in Curacao niet mag missen. Het eiland belichaamt de natuurlijke schoonheid en de ontspannen sfeer van de Caribische eilanden, en het is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een dag vol avontuur en natuurlijke pracht op zee. Dus trek uw zwemkleding aan, pak uw zonnebrandcrème en bereid u voor op een dag vol plezier en ontdekking op Klein Curacao.