De Apache voor de kust van Klein Curacao

Boottocht naar Klein Curacao

 

Wanneer u besluit om een dagje Klein Curacao te bezoeken kan de overtocht al een avontuur op zich zijn. Over het algemeen doet een boot er tussen de 45 minuten en anderhalf uur over om het eiland te bereiken. Dit is geheel afhankelijk van het type boot en de grootte van de boot. Om van de boottocht naar Klein Curacao iets bijzonders te maken is het mogelijk om voor de overtocht een keuze te maken uit verschillende soorten boten welke we hieronder zullen beschrijven.

 

Speedboot

De Bobcat en een luxe speedboot van ongeveer 12,5 meter lang. De boot biedt plaats aan ongeveer 22 personen. Het is een comfortabele boot met prettige stoelen en overkapping zodat iedereen in de schaduw zit. Met deze boot zal de overtocht ongeveer 45 minuten duren en omdat dit de kleinste boot is, is het ook de meest voordelige boottocht naar Klein Curacao.

 

Catamaran

Wij stellen u in de gelegenheid om uit vier catamarans te kiezen. Het gaat dan om twee wat kleinere catamarans, de Cool Runnings en de Rastamaran van de IRIE Times trip en twee grote catamarans, de Black & White en de Apache van de Blue Finn trip. De kleinere catamarans doen er ongeveer een uur en een kwartier over om Klein Curacao te bereiken en grote catamarans 20 minuten langer. Wat de trips op een catamaran uniek en avontuurlijk maken is dat je voorin de boot heerlijk in de netten kunt liggen en op de eerste rij ligt om wilde dolfijnen te spotten en dat het afhankelijk van de wind mogelijk is om zeilend terug te varen naar Curacao.

 

Motorboot en de Jacht.

Deze twee boten zijn redelijk vergelijkbaar met slechts twee grote verschillen. De jacht (de Serendipity) is aanzienlijk sneller. Waar de Serendipity er ongeveer een uur over doet om Klein Curacao te bereiken doet de motorboot (de Mermaid) hier ruim anderhalf uur over. En de jacht is een stuk luxer met wat meer ruimte. Op de jacht zit u in een comfortabele leren stoel op het boven- of achterdek van de boot, beiden geheel in de schaduw. Op de Mermaid zit u ook op het bovendek, ook comfortabel en ook in de schaduw, maar het is allemaal net iets meer bescheiden.

Klein Curacao