Blue room freediver

Blue Room Curacao

 

Tijdens een vakantie naar het prachtige eiland Curacao moet je echt eens langs de Blue Room op Curacao zijn geweest. Deze bezienswaardigheid mag je simpelweg niet missen op Curacao. De Blue Room, oftewel Blauwe Kamer, is een prachtige grot in Curacao. De grot staat ook wel bekend als Mushroom Forest Cave. Het bijzondere aan deze grot is dat er zon via het water de grot in gereflecteerd wordt, aangezien het niet direct de grot in kan schijnen, waardoor de grot een prachtige gloed heeft met de kleur blauw.

Wanneer je je in de grot zelf bevindt, zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker zwemmen in de Blue Room met de prachtige blauwe gloed om je heen. Als je liever iets wilt doen wat ietwat specialer voelt, kan je ook vissen zoeken in deze grot. De Blue Room op Curacao ziet er namelijk onder water ook prachtig uit en uiteraard zwemmen hier ook vissen. De vissen zoeken echter meestal wel een plek op die een beetje beschut is, dus om vissen te kunnen zien, kan je het beste op deze plekken zoeken. Vaak kan je in deze grot zelfs grote groepen vissen zien zwemmen! Onderwater kijken en vissen zoeken, is dus echt een aanrader om te doen als je in de Blue Room bent! Je hoeft natuurlijk niet alleen te zwemmen of vissen te zoeken in de Blue Room. Je kan namelijk ook vanaf de bovenkant van de Blue Room in het water springen! Kinderen vinden dit vaak ook leuk, maar het is wel belangrijk dat men rekening houdt met de scherpe rotsen waar je langs moet als je graag in het water wilt springen van bovenaf. Waterschoenen zijn in elk geval aan te raden voor de veiligheid.

 

De zeeroute naar de Blue Room

Er zijn twee verschillende manieren voor mensen om bij de Blue Room in Curacao te kunnen komen. De eerste is via de zee. Dit kan allereerst op een makkelijke manier door een watertaxi te huren. Deze boot staat bekend als Captain Goodlife, waarvoor je bij Santa Cruz al kan opstappen. Tijdens de tocht naar de Blue Room kan je de kust van Curacao nog vanaf de watertaxi bewonderen. Wanneer jij en de andere passagiers vervolgens bij de Blue Room aankomen, krijg je eerst nog even een instructie. Hierin wordt vooral verteld waar je rekening mee moet houden qua veiligheid. Vervolgens heb je 15 minuten om de grot op je eigen gemak te verkennen en er lekker in te zwemmen als je dat graag wilt. Hierna stapt iedereen weer op de boot en vaart deze weer terug naar Santa Cruz. Dit is echter ook geen saaie route, aangezien je op de terugweg nog steeds naar de kust van Curacao kunt kijken en de boot een tussenstop maakt bij Santa Pretu, ook wel bekend als het zwarte strand.

 

De avontuurlijke route naar de Blue Room

Als de route via de zee te saai is voor je, is deze avontuurlijke route naar de Blue Room wellicht meer geschikt voor je. Als je ervoor kiest om de avontuurlijke route naar de Blauwe Kamer te nemen, zal je de hele route wandelend afleggen. Dit is natuurlijk allereerst goedkoper, aangezien je geen geld hoeft uit te geven aan een boottrip. Dit geld kan je bijvoorbeeld besteden aan een lekker etentje of aan souvenirs van Curacao. Daarbij is de route ook spannender en kan je deze op je eigen gemak afleggen, waarbij je geen rekening hoeft te houden met andere passagiers. Als laatste is een voordeel van de avontuurlijke route dat je zo lang de tijd hebt als je maar wilt bij de Blue Room. Je hoeft namelijk niet al na 15 minuten weer weg omdat de boot dan terug vaart, maar je kunt alles op je eigen tempo doen. Bij het volgen van de looproute zal je beginnen bij Santa Cruz, links van het strand. Dit is net voor de opstap plaats van de watertaxi Captain Goodlife.

Om wandelend bij de Blue Room aan te komen, moet je eerst een steil pad omhoog volgen. Hierna is het nog 10 minuten lopen naar Santa Pretu, het zwarte strand. Dit is natuurlijk nog een voordeel van de avontuurlijke route, aangezien je bij het wandelen ook nog zelf tijd op Santa Pretu kunt doorbrengen. Het zand hier is zwart wat natuurlijk heel bijzonder is om te zien! Je kan er ook gaan zwemmen als je wilt, maar de stroming hier is vrij sterk dus let daar wel goed op. Wanneer je klaar bent om verder te lopen naar de Blue Room moet je in plaats van de zee in te lopen aan de rechterkant juist links een paadje inslaan. Via deze weg is het nog 15 tot 20 minuten lopen voordat je bij de Blue Room aankomt. De weg is tevens ook makkelijk te herkennen doordat het wordt aangegeven met blauwe stippen. Als je aankomt bij het einde van het pad, wat overigens ook zo breed is dat auto’s er zouden kunnen rijden, moet je rechts afslaan. Je zal al direct merken dat je dicht bij de Blue Room in de buurt bent, aangezien je de zee al kan horen. Je komt na de wandelroute uit bij de bovenkant van de grot en je kan dan een pad naar beneden volgen, waardoor je aankomt bij een rots waar je vanaf kunt springen om zo in het water terecht te komen. Hoewel veel toeristen graag op slippers lopen, is dit niet aan te raden voor deze wandelroute dus zorg daarom dat je stevige schoenen draagt zodat de reis zo comfortabel mogelijk is.

 

Tips voor in de Blue Room

Bij het bezoek aan de Blue Room in Curacao zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk ontzettend belangrijk om altijd een hand boven je hoofd te houden, zodat je je hoofd nergens tegenaan kan stoten. Ook moet je meestal even onderwater zwemmen om de grot te kunnen betreden dus houd hier ook van tevoren rekening mee. Hoewel je verder dan wel nog uit moet kijken voor scherpe rotsen is de Blue Room in Curacao echt een aanrader dus ga er zeker eens naartoe!

Een andere schitterende plek waar je kan duiken en snorkelen is op Klein Curacao. Dit prachtige onbewoonde eiland heeft parelwitte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. De adembenemend mooie onderwaterwereld zal je betoveren, maar ook het eiland zelf is een ware parel. Laat ons van Curacao Trips je meenemen naar dit beeldschone eiland en ga op mee ontdekkingsreis.

Klein Curacao