KCT Logo sunset
TA Green Halo DEF 23

Klein Curacao

Een ultiem dagje paradijs!

Klein Curacao, ontdek dit onbewoonde, paradijselijke eilandje ongeveer 10km ten zuidoosten van Curacao. Vergelijk alle dagtrips en boek online met iDEAL.

Overweegt u om Klein Curacao een keer te bezoeken?

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich dan eerst zo goed mogelijk wilt laten informeren!

Bij ons vindt u alle informatie over het eiland en het meest complete overzicht van wat er allemaal te doen en te zien is. Ook vertellen wij u precies wat u van een trip naar Klein Curacao kunt verwachten, wat de prijzen zijn en welke verschillende mogelijkheden er geboden worden om het eiland te bezoeken.

Vervolgens kunt u overzichtelijk alle trips naar Klein Curacao met elkaar vergelijken en eenvoudig online reserveren met iDEAL. Bij elke trip wordt het actuele aantal beschikbare plaatsen weergegeven zodat u precies kunt zien op welke dagen er nog voldoende plaatsen vrij zijn.

‘Deze trip zou op geen enkele bucketlist misstaan.’

Telegraaf.svg

‘Een klein eilandje dat een verrassend grote indruk achter laat.’

‘Klein Curacao overslaan is als een vakantie naar Parijs zonder de Eiffeltoren te bezoeken.’

Klein Curacao trips

Lees hier wat u precies kunt verwachten van een trip naar Klein Curacao
De trips

Klein Curacao info

Kom alles te weten over Klein Curacao en alle bezienswaardigheden.
Het eiland
Google badge

Jobs fill your pocket, adventures fill your soul.

– Jaime Lyn Beatty –

Vergelijk alle trips en boek eenvoudig online

Klein Curacao

Klein Curacao, ontdek dit kleine, onbewoonde, bounty eilandje (1,7km2) met haar ongerepte stranden en historische schatten 10km ten zuidoosten van Curacao.

Kenmerken

Bij aankomst wordt u begroet door de azuurblauwe zee die zich uitstrekt tot aan de horizon, met de kenmerkende en iconische roze vuurtoren gebouwd in 1879 (de Prins Hendriktoren) die hoog boven het eiland uitsteekt en het imposante scheepswrak van een grote olietanker, de Maria Bianca Guidesman aan de oostkust, die in 1982 strandde.

Onderwaterwereld

Het eiland staat bekend om haar schitterende, onaangetaste onderwaterwereld, dus een ieder die wil gaan snorkelen op Klein Curacao zal worden getrakteerd op uitzonderlijk mooie en kleurrijke koralen en een overvloed aan tropische vissen. Ook is er een duikschool op het eiland. Duiken op Klein Curacao is geschikt voor duikers van elk niveau.

Het strand

Het parelwitte strand van het eiland is een droom die uitkomt voor strandliefhebbers. Het zachte, poederachtige zandstrand strekt zich uit langs de gehele kustlijn en biedt de perfecte plek om te zonnebaden, te ontspannen en te genieten van de serene sfeer van dit afgelegen paradijs.

Schaduw

Er zijn op Klein Curacao een aantal schaduwplekken waar u gebruik van kunt maken in de vorm van grote palapa’s. Dit zijn open ruimtes met een houten dak voor algemeen gebruik. Ook zijn er een tweetal trips die beschikken over een privé strandhuis met ligbedden en parasols. Hier mogen alleen de gasten van de desbetreffende trips gebruik van maken.

Fauna

Op en rondom Klein Curacao leven ook verschillende soorten dieren. We hebben het dan onder andere over twee soorten dolfijnen, de Tuimelaar en de Langsnuitdolfijn/Spinnerdolfijn, twee soorten grote zeeschildpadden, de Soepschildpad en de Karetschildpad, een bijzonder vogeltje genaamd de Amerikaanse Dwergstern en een boomhagedis de gestreepte Anolis. Het eiland fungeert voor deze dieren tevens als broedplaats.

Beschermd gebied

In 2018 werd Klein Curacao aangewezen tot Ramsargebied. Dat wil zeggen dat er geen activiteiten mogen plaats vinden die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of die het ecosysteem verstoren.

Dagtrip

Een trip naar het eiland is altijd een volledig verzorgde, georganiseerde dagtrip. Er zijn geen kortere trips of veerdiensten. Alle trips vertrekken ’s ochtends tussen 07:00 en 09:30 en zijn tussen 16:00 en 17:00 uur weer terug in de haven van Curacao.

 

Faciliteiten en prijzen

Op Curacao zijn op dit moment in totaal zes verschillende dagtrips waaruit u kunt kiezen.  De trips kenmerken zich door de verschillende type boten waarmee naar Klein Curacao gevaren wordt en de verschillende faciliteiten die tijdens de trip geboden worden. In onderstaand overzicht kunt u alle dagtrips, de faciliteiten en de prijzen met elkaar vergelijken. Kinderen van 0-3 jaar mogen altijd gratis mee en kinderen van 4-12 jaar krijgen 50% korting.

Naam trip
Type boot
Trip 1
Bobcat
Klein Jacht
Trip 2
Blue Finn
Catamaran
Trip 3
IRIE Times
Catamaran
Trip 4
Mermaid
Grote motorboot
Trip 5
Serendipity
Grote luxe jacht
Trip 6
Supreme
Grote luxe jacht
1
2
3
4
5
6
Ontbijt
Ontbijt DeLuxe
BBQ lunch
BBQ lunch DeLuxe
BBQ lunch DeLuxe+
Open Bar*
Premium Open Bar**
Snacks en fruit
Hotel transfer
Privé strandhuis
Ligbedden
Parasols
Zoetwater douche
Snorkel safari
Snorkel gear
Scuba duiken
Massage
Prijs per persoon
€99
€113
€113
€120
€120
€135

* Zonder alcohol  ** Met alcohol

Duur van de overtocht

Dit is geheel afhankelijk van de weersomstandigheden en de boot die u kiest hoe lang het varen is van Curacao naar Klein Curacao. Op de heenweg varen we altijd tegen de stroming in. Over het algemeen zal de oversteek dan tenminste één uur duren en maximaal één uur en 45 minuten. De terugweg zal sneller verlopen omdat we dan altijd met de stroming mee varen.

Hotel transfer

Het is bij elke trip mogelijk om bij uw hotel opgehaald te worden en na afloop wordt u weer terug gebracht. De prijs hiervoor varieert van €10 per persoon tot €19 per persoon afhankelijk van de trip die u kiest en de afstand van de haven tot uw hotel.

Eigen vervoer

Ook is het mogelijk om met eigen vervoer naar de haven te komen. Er zijn altijd ruim voldoende parkeerplaatsen en het parkeren is altijd gratis. In de bevestiging ontvangt u een gedetailleerde routebeschrijving.

Toiletten

Op Klein Curacao zijn wc’s aanwezig. In de twee strandhuizen is een wc en de meeste boten hebben een wc aan boord. De boten zijn gedurende de hele dag makkelijk te bereiken.

Wat moet u zelf meenemen

Een trip naar Klein Curacao is altijd volledig verzorgd, echter moet u wel zelf handdoeken meenemen. Een duikbril en een snorkel kunt u gedurende de hele dag gratis van ons lenen.

Tot slot

Het eilandje is een oase van rust en ongerepte natuur, waar de ongeëvenaarde pracht van het eiland en de omliggende wateren u zullen betoveren. Net als La Bohème Curacao zal ook een excursie naar Klein Curacao u versteld doen staan van de schoonheid van het leven. Dus voor de mensen die zich afvragen: is Klein Curacao de moeite waard? Absoluut! 

Wilt u uitgebreider over het eiland Klein Curacao geïnformeerd worden of te weten komen wat er te doen is op Klein Curacao, neem dan een kijkje op onze Klein Curacao info pagina. Op de Klein Curacao trips pagina vertellen wij u precies wat u van een trip naar het eiland kunt verwachten.

Indien u vragen heeft kunt u ons snel en eenvoudig bereiken op Whatsapp middels de Whatsapp knop rechtsonder in uw scherm

duiken klein curacao

Duiken op Klein Curacao

Duiken op Klein Curacao Curacao staat bekend om zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan onderwaterleven. Als je een duikliefhebber bent, is het

Lees verder »
Amerikaanse Dwergstern

Amerikaanse Dwergstern

De Amerikaanse Dwergstern: Kenmerken, Habitat en Bescherming De Amerikaanse Dwergstern is een opmerkelijke vogelsoort die in Noord-Amerika voorkomt. Met zijn sierlijke verenkleed en kleine gestalte,

Lees verder »
Getreepte Anolis

Gestreepte Anolis

De Gestreepte Anolis: Een Fascinerende Reptielensoort De gestreepte anolis (Anolis lineatus) is een opmerkelijke reptielensoort die bekend staat om zijn unieke kenmerken en intrigerende gedrag.

Lees verder »