Klein Curacao trips .com
Certificate of excellence TripAdvisor 2024
willemstad de pondjes brug

8x de leukste dingen om te doen in Willemstad

 

Als je op Curacao bent, zijn er natuurlijk meer dan genoeg dingen die je kunt doen. Je kunt heerlijk zwemmen in zwembaden of in de zee. Voor meer ontspanning kan je ook lekker zonnen op een van de vele stranden op Curacao, zoals bijvoorbeeld Grote Knip of je kan hier juist gaan snorkelen bij een rif. Als je echter iets meer wilt gaan bezichtigen, is Willemstad de beste plek hiervoor. Deze stad heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden waar je een gezellige trip met je familie van kunt maken. Van mooie gebouwen of bouwwerken tot interessante musea; Willemstad heeft het allemaal.

 

De Koningin Emmabrug

De Koningin Emmabrug is niet zomaar een brug, maar deze brug is de verbinding tussen de twee stadsdelen Otrobanda en Punda. Deze brug is vooral uniek omdat het een drijvende houten draaibrug is. Sterker nog, het is de enige ter wereld hiervan! Op de momenten dat deze brug open staat, kan je met de ferry gratis naar de overkant varen. De Koningin Emmabrug staat ook wel bekend als de Pontjesbrug of zelfs de ‘swinging old lady’. De brug is 168 meter lang en elke dag lopen er 15.000 voetgangers over de Koningin Emmabrug. Als je in Willemstad bent, is dit zeker weten een plek waar je echt naartoe moet als toerist zijnde.

 

Het Kura Hulanda museum

Als je graag echt een middag wilt kunnen besteden aan een bezienswaardigheid van Willemstad is het Kura Hulanda museum een goed idee. In dit museum kan je alles te weten komen over hoe het was op Curacao in de tijd van de slavernij. Zo zal het museum je niet alleen meer informatie geven over de slavenhandel die destijds gebeurde, maar zal je ook te maken krijgen met de vreselijke omstandigheden waar men de slaven gedwongen in liet leven. Hoewel dit museum wellicht aangrijpend is, is het toch belangrijk om dit eens gezien te hebben. Het is het beste om dit museum met een gids te bezoeken, wat je slechts ca. 5 Antilliaanse gulden extra kost. De entree zelf is circa 17.80 Antilliaanse gulden. De plek van het museum is waar vroeger een slavendepot in Otrobanda zat.

 

De Handelskade

De Handelskade is een hele bekende plek in Willemstad. Zelfs mensen die nog nooit in Willemstad, of zelfs nog nooit op Curacao, zijn geweest, herkennen alle kleurrijke gebouwen die hier te vinden zijn. Het Penha gebouw is hier het meest bekende en opvallende gebouw. Dit gebouw, waar je overigens prachtige foto’s mee kunt maken, is knalgeel en werd ooit gebouwd om gebruikt te worden als een handelshuis. Vandaag de dag staat het er nog steeds en is het een sjieke parfumerie, waarbij je geen belasting hoeft te betalen over de producten die je daar koopt. De Handelskade is een van de dingen die je echt moet zien in Willemstad.

 

De Koningin Julianabrug

De Koningin Emmabrug is niet de enige indrukwekkende brug die je kunt bezoeken in Willemstad. De Koningin Julianabrug is een andere brug die, net als de Koningin Emmabrug, de wijken Punda en Otrobanda verbindt. Met deze brug kan je echter naar de overkant gaan met de auto en is het ook alleen maar voor autoverkeer bestemd. Op deze manier kan men ook altijd makkelijk tussen Punda en Otrobanda reizen. Deze brug is op 30 april 1974 officieel geopend, hoewel het al vanaf 2 maart 1974 in gebruik is genomen. De Koningin Julianabrug is de hoogste brug die te vinden is in het Caribisch gebied en is een indrukwekkende 56,4 meter hoog!

 

Mambo Beach

Dit strand is zo ongeveer het bekendste strand van Curacao voor toeristen. Mambo Beach, ook wel bekend als Seaquarium Beach, heeft zelfs een boulevard, Mambo Beach Boulevard, met allerlei winkels en restaurants. Mambo Beach is populair bij toeristen onder anderen vanwege het nachtleven op dit strand. Er zijn namelijk meer dan genoeg feestjes iedere avond met natuurlijk ook happy hours! Overdag is hier echter ook genoeg te beleven. Je kunt er lekker eten, winkelen, zwemmen in de prachtige zee of relaxen op het mooie zandstrand. Er zijn hier ook ligbedden en parasols waarmee je helemaal tot rust kunt komen. Mambo Beach ligt slechts 10 minuten van Willemstad af en kun je dus altijd even snel naartoe.

 

Fort Beekenburg

Dit fort wordt op Curacao ook wel ‘Het Kasteel’ genoemd. Fort Beekenburg is te vinden aan de Caracasbaai en is in 1703 gebouwd zodat deze het Spaanse Water kon verdedigen. De toren van Fort Beekenburg heeft een uniek irrigatiesysteem, waardoor water bij regen wordt opgevangen in regenwaterkanalen op de toren. Hierna wordt dit water verzameld in een reservoir en had men altijd water in het fort. Het was ook voor een tijdje niet mogelijk voor bezoekers om Fort Beekenburg te bezichtigen. Shell had namelijk in 1927 een olieterminal gebouwd op Curacao en dit lag vlakbij Fort Beekenburg. Het fort lag zo op het terrein van Shell, maar vanaf 2005 heeft de overheid van Curacao dit terrein weer in handen gekregen en zo Fort Beekenburg weer geopend voor het publiek.

 

Pietermaai

Pietermaai is een wijk in Curacao. Eerst wilde men deze buurt het liefst zo ver mogelijk vermijden en was het erg gevaarlijk hier. Nu staat Pietermaai er echter om bekend dat het een van de gezelligste wijken is die er te vinden zijn op Curacao! Pietermaai biedt allemaal leuke restaurants, hotels en bars. Vooral voor toeristen die houden van het nachtleven is Pietermaai geschikt met een bruisend nachtleven iedere nacht. Pietermaai is een gezellige wijk waar je echt naartoe moet gaan als je op Curacao bent.

 

Rif fort

Net zoals de Handelskade is het Rif fort in Curacao ook een prachtige plek, vooral om foto’s te maken. Oorspronkelijk was het Rif fort een fort om het eiland te verdedigen tegen piraten. In 1828 is dit fort gebouwd met koraalmuren van wel 1,5 meter lang met 56 kanonnen. Tegenwoordig is het Rif fort nog steeds te bezoeken, maar als winkelcentrum. Er is ook een casino naast het winkelcentrum en er is altijd meer dan genoeg te beleven hier, bijvoorbeeld ook qua entertainment wat er vrijwel altijd is. Voor een leuk middagje winkelen is Rif fort de perfecte plek om naartoe te gaan!

Heb je al deze prachtige bezienswaardigheden van Willemstad bezocht? Dan is het tijd om met Curacao Trips mee te gaan naar een onbewoond eiland niet ver van de kust van Curacao. Dit onbewoonde eiland genaamd Klein Curacao, is een waar pareltje. Ga met ons mee en ontdek het parelwitte strand, het mysterieuze scheepswrak en de adembenemend mooie onderwaterwereld.